Predelave

BRABUS in Mercedes SLS AMG

SLS AMG je odličen superšportnik, a pri Brabusu menijo, da ga je možno še izboljšati. Izboljšave so se lotili na več nivojih. Eksperimentirali so s karbonom, izboljšali lego in ga predvsem olajšali.

 

Ekskluzivni karbonski dodatki bodo poleg zniževanja mase ugodno vplivali tudi na aerodinamiko. Karbon je enak kot ga uporabljajo moštva Formule 1, sami dodatki pa preizkušeni v vetrovniku. Vse elemente lahko pustijo v samem karbonu ali pobarvajo po želji kupca. Velike odprtine na sprednjem delu tako pomagajo pri legi prednjega dela, prav tako izdatno pripomorejo k hlajenju. Vzporedno so velike odprtine na straneh, ki prav tako služijo za odvajanje toplote. Zadek je še bolj agresiven z novimi odprtinami za izpuhe in zadnjim spojlerjem.

 

Za izboljšano lego skrbijo široke pnevmatike 275/30 ZR 20 spredaj in 295/25 ZR 21 zadaj. Za udobno vožnjo bo skrbelo prav pri Brabusu razvito nastavljivo podvozje "Ride Control", ki ga lahko znižate kar za 40 mm. Upravljate ga s pritiskom na gumbe v notranjosti.

 

O predelavi motorja še pri Brabusu molčijo, so pa že pri koncu razvoja. Tako za začetek namenili SLS-u le izpušni sistem iz titana, ki je kar 40 % lažji od serijskega, dodajo pa motorju približno 10 konjskih moči. Končni zaključki izpuha so premera 84 mm. Poleg žlahtnih materialov ima izpuh tudi posebne lopute, ki izpuh utišajo za urbana področja oziroma, da ne zbudite sosedov. S pritiskom na gumb se izpuh "odpre" in že tako dirkaški zvok postane še glasnejši od serijskega.

 

V notranjosti boste našli drugačen merilnik hitrosti, ki kaže hitrost kar do 400 km/h. Pragove bosta razsvetlila modra napisa Brabus. Notranjost vam po željah preoblečejo v različna usnja, alkantaro in v razne barvne kombinacije. Izmislite si lahko tudi letvice iz karbona, lesa...meja je tako samo domišljija in evri.
 

Galerija: