Novice

Z Revozovih trakov že 500.000-iti Twingo

 

 

Od februarja 2007, ko je stekla proizvodnja novega twinga v Revozu, je bilo povpraševanje po tem modelu na zelo visoki ravni, tako da je po dobrih treh letih prodaje v ponedeljek, 6. septembra 2010, s proizvodnih trakov zapeljal že 500.000-iti twingo, izdelan v Sloveniji.

 

Jubilejni twingo je bil twingo posebne različice ?serviser?, bele barve in namenjen francoskemu tržišču. Tudi sicer večina v Revozu izdelanih twingov najde svoje kupce v Franciji, ki je za nas najpomembnejše tržišče. Za slovenski trg je bilo letos izdelanih 368 twingov, toliko kot v celotnem lanskem letu, kar priča o povečevanju zanimanja slovenskih kupcev za ta model.

 

Projekt proizvodnje novega twinga, ki ga je z neposredno finančno spodbudo podprla tudi slovenska vlada, je Revozu prinesel nova delovna mesta, obsežne naložbe ter povečan obseg proizvodnje, saj tovarna od samega začetka proizvodnje tega modela obratuje v treh izmenah. V tem času je sicer prišlo konec leta 2008 zaradi gospodarske krize do nekajmesečnega zmanjšanja obsega proizvodnje (na polovično nočno izmeno), vendar se je zahvaljujoč uvedbi spodbud za nakup novih vozil v številnih evropskih državah povpraševanje po twingu kmalu spet povečalo, tako da smo se vrnili na obratovanje v treh polnih izmenah, ki smo jih obdržali vse do avgusta letos. Trenutno tovarna obratuje v dveh izmenah in pol, saj je prišlo do manjšega upada povpraševanja po modelih twingo in clio II. To je posledica predvsem dejstva, da so številne evropske države ukinile spodbude, pa tudi twingo prehaja v drugi del svojega ?življenjskega? cikla, ko naročila običajno upadajo.

 

Po rezultatih kakovosti, ki jih izvaja neodvisna ocenjevalna inštitucija JD Power, je twingo najbolje ocenjen model v svojem razredu, kar pomeni zagotovo veliko priznanje zaposlenim v tovarni, kjer ta model izdelujemo, hkrati pa tudi potrdilo, da bomo tudi v bodoče znali izdelovati modele, ki bodo ustrezali potrebam in pričakovanjem evropskega tržišča.


Galerija: