Predstavitve

VOLKSWAGEN TOURAN PRIHAJA MED KOMPAKTNE ENOPROSTORCE

V prvem ?etrtletju leta 2003 se nam obeta širitev Volkswagnove palete vozil v razred kompaktnih enoprostorcev. Z vozilom Touran bodo nadaljevali širjenje ponudbe v razrede, kjer še nimajo predstavnikov, kot so nedavno že nakazali z limuzinskim Phaetonom in terenskim Touaregom. Touran bo poleg Sharana drugi Volkswagnov predstavnik v razredu MPV (MPV = Multi Purpose Vehicle, čamensko vozilo), temu ustrezno pa je skovano tudi njegovo ime ? ?tour? zaznamuje popotovanje, ?an? pa je čica, ki jo Volkswagen uporablja za enoprostorska vozila. Takšno ime tudi odraža čno cilno skupino ? torej ljudi, ki radi udobno potujejo in maksimalno izkoristijo prostor, ki z zunanjo lupino sodi med kompaktne avtomobile. Razumljivo ? pripadnost Volkswagnu je pri tem zaželjena.

Touran meri v dolžino 4,39 metra, v širino 1,79 in v višino 1,63. Postavljen je na platformo č pete generacije Golfa, pri ?emer je njegov adut prilagodljivo zasnovana in prostorna notranjost. V tej lahko prevažate tudi do sedem potnikov. Pet sedežev je serijskih, tretja sedežna vrsta, ki jo lahko zložite v dno, pa je na voljo za člo. Trije vzporedno nameš?eni, lahki individualni sedeži v drugi vrsti se z lahkoto premikajo, zložijo ali odstranijo iz vozila. Prilagodljiva sedežna zasnova Volkswagnovega Tourana dopuš?a ve? kot 500 čih konfiguracij, s ?imer č visoko stopnjo prilagodljivosti. Pri petsedežni konfiguraciji je v prtljažnem delu ve? kot 600 litrov volumna, ča možna nosilnost pa je ve? kot 650 kg. Da boste to nosilnost v popolnosti izkoristili, bo pomagalo kar 39 predalov (odvisno od izvedbe)! Sem sodijo odprti in zaprti predali pod sedeži, v sredinski in stropni konzoli, armaturni ploš?i, vratih in prtljažniku, poleg teh pa še držala za č za vse sedežne vrste.

Podvozje z novo konstrukcijo zadnje štirivodilne preme v kombinaciji z čimi motorji in togo karoserijo zagotavlja če vozne lastnosti. Touran bo na voljo s tremi paketi opreme ter ? ob čtku prodaje ? tremi čimi in čimi FSI- in TDI-motorji z čo od 74 kW (100 KM) do 100 kW (136 KM). Med letom bo paleta dopolnjena z dodatnimi agregati. Vsi FSI- in TDI-modeli bodo serijsko kombinirani s šeststopenjskim čim menjalnikom. Po želji bo na voljo nov, inovativen šeststopenjski avtomatski menjalnik, ki na nov čn združuje prednosti čih z odlikami avtomatskih menjalnikov.

Volkswagen Touran dobro poskrbi za varnost svojih potnikov, saj ima vgrajene: ?elni či blazini, sprednji stranski či blazini in stranske blazine za glavo v prvi in drugi sedežni vrsti ter aktivna vzglavnika za voznika in sovoznika. Serijski čovni varnostni pasovi zagotavljajo varnost potnikov na vseh sedmih sedežih. Kolutne zavore na vseh kolesih (na sprednjih notranje čne) v kombinaciji z ABS in zavorno asistenco (BAS) ter ESP zagotavljajo visoko raven aktivne varnosti. V serijsko opremo Tourana sodijo: elektro-mehanski servo-čvalnik volana, centralno zaklepanje z radijskim daljinskim upravljanjem, čo nastavljivi in ogrevani zunanji ogledali ter či pomik sprednjih stekel.

Novega predstavnika Volkswagnove družine bodo izdelovali v novi proizvodni hali v Wolfsburgu. Z ustanovitvijo podjetja Auto 5000 GmbH bo v Wolfsburgu zagotovljenih 3.500 novih delovnih mest.


Fotografije sledijo...
Alpra

Galerija: