Novice

Petvratni Cruze utrjuje položaj znamke Chevrolet

 

 

  • Novi model bo okrepil zanimanje za Chevrolet Cruze po vsem svetu
  • Petvratni Cruze utrjuje položaj znamke Chevrolet v glavnih evropskih segmentih
  • Ena od štirih Chevroletovih premiernih predstavitev v Parizu

Zgodba o Chevrolet Cruzu je polna uspehov, med katerimi je najnovejši predstavitev petvratnega modela, ki dodatno dokazuje Chevroletovo namero, da kupcem ponudi najboljšo vednost za denar v vseh glavnih segmentih v Evropi.

Razstavna različica Chevroletove kompaktne limuzine bo 30. septembra prvič razkrita na pariškem avtomobilskem sejmu. To bo ena od štirih Chevroletovih svetovnih premiernih predstavitev na sejmu.

Novi petvratni Cruze kupcem nudi alternativo dosedanji štirivratni različici. Z njim je Chevrolet bolj uveljavljenim tekmecem postavil višja merila za najboljšo vrednost za denar.

Wayne Brannon, predsednik in izvršni direktor družbe Chevrolet Europe, meni, da bo Cruze pomembno vplival na povečanje zanimanja kupcev. ?Cruze je postal prava uspešnica. Prodajamo ga v 70 državah po vsem svetu in je že prehitel Avea kot naš najbolj prodajani model osebnega vozila.?

?Petvratne limuzine imajo pomembno vlogo na mnogih trgih. Evropski segment kompaktnih limuzin zajema približno 4,8 milijona enot, kar je več kot četrtina celotne prodaje, znotraj segmenta pa imajo petvratne limuzine približno 65-odstotni delež. Zato v številnih regijah pričakujemo rast prodaje, hkrati pa se bo Chevrolet uveljavil kot pomemben tekmec v glavnih segmentih na evropskem trgu.?

Že od prestavitve spomladi 2009 je bila limuzina Cruze toplo sprejeta na vseh svetovnih trgih kot korak naprej za znamko s kupci, ki jih privlačijo slog kupeja, kakovost izdelave, najvišja ocena varnosti po standardu NCAP in dinamična vožnja. V letu 2010 je prejel tudi nagrado AUTOBEST, ki jo podeljuje žirija avtomobilskih novinarjev iz srednje in vzhodne Evrope.

Chevrolet Cruze je izrazito prilagojen okusu evropskih voznikov, kar dokazujejo tudi prodajne številke na številnih trgih. V tem letu Cruze vodi na prodajnih lestvicah kompaktnih limuzin v številnih večjih evropskih državah, na primer na Danskem, Portugalskem, v Nemčiji, Švici, Italiji, Španiji in Veliki Britaniji, kjer presega načrtovano prodajo.

 

Zunaj Evrope je močna rast prodaje Cruza prav tako očitna. Samo na Kitajskem je Chevrolet v tem letu prodal skoraj 90.000 Cruzov, hkrati pa je prodaja te limuzine uspešna tudi v Rusiji, delih Južne Amerike, Indiji in na drugih rastočih trgih.

Oblika petvratne limuzine

S privlačno nizko strešno linijo kupeja ter kratkim nosom in zadkom ima petvratni Cruze enako, na prvi pogled prepoznavno dinamično držo, kakršna je značilna za štirivratno limuzino. Sloka oblika karoserije je učinkovita tudi na cesti, saj je izdelana z novim integriranim sistemom ogrodja in karoserije (body-frame integral system ? BFI), ki ga dopolnjuje natančna nastavitev sestavnih delov podvozja. Sistem BFI zagotavlja izjemno stabilnost in zanesljivost pri vožnji.

Prostornina prtljažnega prostora petvratnega Cruza je 400 litrov, zadnji sedeži pa so deljivi v razmerju 60/40.

Tudi Chevroletovo sodelovanje v svetovnem prvenstvu turnih avtomobilov (WTTC) je že obrodilo bogate sadove. Štiri dirke pred koncem sezone Chevrolet vodi tako v razvrstitvi dirkačev kot v ekipni razvrstitvi, s čimer nazorno dokazuje dinamično kakovost avtomobila.

Nova petvratna limuzina Chevrolet Cruze bo v Evropi naprodaj sredi prihodnjega leta, cene pa bodo objavljene pred začetkom prodaje.


Galerija: