Novice

Opel Insignia: hrbtenici prijazni, prestižni sedeži s prezračevanjem

  • Prestižni sedeži s prezračevanjem in potrdilom združenja AGR
  • Nagrajeni ergonomični sedeži od 320 evrov dalje
  • Samodejna klimatska naprava z ločenim nadzorom temperature za voznika in sopotnika

Opel ima novo rešitev za ohladitev v vročih poletnih dneh. V povezavi s klimatsko napravo si je namreč po novem mogoče v Insignii omisliti tudi v usnje odete prestižne sedeže, s potrdilom združenja ortopedov AGR (Aktion Gesunder Rücken), s prezračevanjem.

Prefinjeno odsesavanje zraka odnaša vlago potu, na stičnih točkah telesa in sedeža, brez neprijetnega občutka. Prezračevalni sistem je del prestižnega paketa opreme sprednjih sedežev, z zaščitnim znakom odobritve združenja AGR, s prevlekami iz črnega, oziroma bež perforiranega usnja. Za paket opreme, ki vključuje AGR sedeže z električno nastavljivim voznikovim sedežem v osmih smereh, je potrebno v posebni promocijski kampanji odšteti le 2000 evrov.

Insignia, Astra in Meriva: izjemno udobje sedenja, optimalna klima

Opel ob tem ponuja sedež z znakom odobritve združenja AGR tudi brez sistema preračevanja in sicer je cena pri Insignii le 320 evrov. Ti ergonomični sedeži pa so del serijske opreme pri Insignii Sport.

Ergonomski sedeži so dostopni tudi na Astri in Merivi in pri slednji so tovrstni, hrbtenici posebej prijazni sedeži, edini v razredu mini enoprostorcev. Če Merivo opremimo z voznikovim in sovoznikovim AGR sedežem, znaša cena posameznega sedeža 183 evrov.

Osnovna zgradba, hrbtenici prijaznih sedežev se prilagaja individualno, se pravi skladno z obliko hrbtenice posameznika, s štirimi elektrohidavličnimi oporniki v ledvenem delu naslonjala. Ob tem največji vzdolžni pomik sedeža (270 mm) v razredu, 65-milimetrski pomik po višini, neodvisna nastavitev naklona sedalne površine in naslonjala omogoča idealno nastavitev sedeža v Insignii. Izvečljivi del sedalne površine veča podporo nogam in izboljšuje porazdelitev pritiska telesa na sedež. Za odločno zmanjšanje poškodbe vratu ob trkih v zadnji del avtomobila, sta prednja sedeža opremljena z aktivnima vzglavnikoma, nastavljivima po višini, ki prestrežeta zamah glave nazaj.

Tudi če sedež ni opremljen s sistemom prezračevanja, se vozniki Oplov lahko učinkovito ohladijo. Prijetno ohlajeno notranjost namreč zagotavlja klimatska naprava, ki je del serijske opreme številnih vozil znamke. A komur to ni dovolj, si lahko omisli dvoprostorsko samodejno klimatsko napravo, ki omogoča ločeno nastavitev temperature za voznika in sopotnika ter je na voljo za doplačilo v Insignii, Astri in Merivi. Tako doseganje pravšnje temperature v vročih poletnih dneh v avtomobilih znamke Opel ni nikakršna težava, ne glede na izvedbo in stopnjo opremljenosti.


Galerija: