Novice

Chevroletov novi družinski enoprostorec Orlando bo zablestel v Parizu

  •  Funkcionalnost s stilom: privlačen videz  enoprostorca s športnim pridihom, združen s 7-sedežno prilagodljivostjo
  • Chevrolet ponuja veliko vrednost za ceno v segmentu enoprostorcev
  • Svetovna premiera na pariškem avtomobilskem sejmu, v prodaji v začetku leta 2011
  • Ena od štirih Chevroletovih premiernih predstavitev v Parizu

Orlando, Chevroletov vstopni model v evropskem segmentu enoprostorcev, bo 30. septembra ena od zvezd sejma Mondial de l'Automobile v Parizu, kjer bo premierno predstavljena njegova proizvodna različica. To bo ena od štirih Chevroletovih premiernih predstavitev na sejmu.

Chevrolet Orlando, ki je bil kot koncept prvič predstavljen leta 2008 v Parizu, je pravi družinski avtomobil sodobnega časa, saj združuje praktičnost prilagodljive notranjosti s sedmimi sedeži in privlačno obliko večnamenskega vozila, z vtisom špotnega terenca.

Chevroletov enoprostorec ni puste oblike, kakršna je v tem segmentu pogosta. Njegov videz je drzen, z nizko strešno linijo in pridihom športne oblike, hkrati pa ohranja značilne in prepoznavne poteze Chevroletovega videza z dvodelno masko in prepoznavnim Chevroletovim logom.

Orlandovo nizko strešno linijo dopolnjujejo mišičasto izbočeni blatniki za 16-, 17- ali 18­palčna kolesa.

Novi enoprostorec Orlando bo imel pomembno vlogo pri nadaljevanju Chevroletove evropske ofenzive. Wayne Brannon, predsednik in izvršni direktor družbe Chevrolet Europe pravi:  ?Novi enoprostorec Orlando je uvod v ambiciozen program predstavitev sedmih novih vozil v naslednjih petnajstih mesecih.?

?Prepričani smo, da Orlando v razred enoprostorcev ne prinaša samo velike vrednosti za svojo ceno, temveč tudi svežino ? recimo temu funkcionalnost s stilom ? in priložnost, da nadaljujemo z rastjo prodaje v Evropi. Prepričan sem, da bomo z njim prav tako pridobili nove kupce znamke Chevrolet.?

Medtem ko bo zunanjost novega Orlanda zagotovo pritegnila veliko pozornosti, so tudi v notranjosti vidne najnovejše Chevroletove oblikovne poteze, na primer dvojna kabina po vzoru Corvette in modra osvetlitev ozadja sredinske konzole. Vendar pa bodo pozornost družinskih voznikov pritegnili tudi Orlandovi sedeži, razporejeni v tri vrste, velik prtljažni prostor in številni odlagalni prostori za shranjevanje predmetov.

Kljub nizki strešni liniji je oblikovalcem uspelo dvigniti drugo in tretjo vrsto sedežev, kar potnikom v Orlandu daje boljši razgled, tako naprej  kot tudi v stran. Ko  gre za prevoz prtljage, je poleg pestrega nabora sedežnih razporeditev, Orlando možno hitro preoblikovati v enega najbolj prostornih kombiniranih vozil v razredu.

Avtomobil vsake družine mora imeti dovolj prostora za vse malenkosti, ki jih je potrebno vzeti s seboj. Podobno kot njegova idejna zasnova tudi proizvodni model Orlanda nudi pester nabor različno velikih in oblikovanih prostorov za shranjevanje v sredinski konzoli, sprednjih in zadnjih vratih, zadnjem prtljažnem prostoru in celo v stropu.

Verjetno najbolj inovativna prostorska rešitev pa je skrita pod sprednjo ploščo zvočnega sistema in je dosegljiva tako vozniku kot sovozniku. Pod pokrovom zvočnega sistema  je velik in priročen prostor za shranjevanje, ki je bil prvič predstavljen v Orlandu in v katerega so oblikovalci uspeli vgraditi razdelke za shranjevanje MP3-predvajalnika, sončnih očal, denarnic in podobno. V prostoru je tudi USB priključek, ki ga lahko med vožnjo uporabljate za priklop MP3 predvajalnika ali iPoda.

Orlando je zasnovan na uspešni in večkrat nagrajeni limuzini Cruze, ki se je že dokazala z udobnostjo in voznimi sposobnostmi. Pod pokrovom je na voljo eden od treh najnovejših Chevroletovih varčnih motorjev: 1,8-litrski bencinski motor s 141 KM in dva najnovejša Chevroletova 2,0-litrska dizelska motorja s 131 KM (manjša moč) oziroma 163 KM (večja moč).

Kupci bodo lahko  izbirali  med tremi različicami notranje opreme ? standardna različica vključuje elektronski nadzor stabilnosti (ESP), šest zračnih blazin, klimatsko napravo in električno pomična ogledala.

Proizvodna Orlanda v polnem obsegu bo stekla v oktobru, avtomobil pa bo po vsej Evropi naprodaj v začetku leta 2011.


Galerija: