Novice

RENAULT NAPOVEDAL PRODAJO DELNIC B V VOLVU AB

Renault je napovedal, da bo začel s prodajo 302.915.940 delnic B v Volvu AB, in sicer investicijskim skladom. Gre za celoto delnic B, ki jih ima v lasti Renault, oziroma 14,9 % kapitala in 3,8 % volilnih pravic v Volvu AB.

Sproščena sredstva bodo prispevala k zmanjšanju neto finančne zadolženosti Renaulta, kar je v skladu s predhodno objavljenim kratkoročnim ciljem znižati zadolženost pod raven 3 milijard evrov.

Renault bo obdržal delnice A v Volvu AB, torej 138.604.945 delnic, ki predstavljajo 6,8 % kapitala in 17,5 % volilnih pravic Volva AB. Renault zaradi prodaje deleža ne bo zahteval sprememb v Upravnem svetu Volva prej, kot je to sicer predvideno.

"Prodaja delnic B v Volvu AB nam omogoča zmanjšanje neto dolga v avtomobilski veji, kar je v skladu z našimi načrti, hkrati pa bomo obdržali delnice A in svoj položaj najpomembnejšega delničarja skupine Volvo, s čimer potrjujemo zaupanje v to družbo in njeno vodstvo," je izjavil Carlos Ghosn, predsednik-generalni direktor Zveze Renault-Nissan.


Galerija: