Novice

Volvo preganja mit, da so manjši avtomobili vedno vozila z manj emisijami

Volvova aplikacija razkriva avtomobile z najbolj umazanimi in najbolj čistimi emisijami v Veliki Britaniji. 2.5 bencinski V70 ima le polovico izpusta strupenih emisij od nekaterih majhnih vozil

 

Volvova aplikacija je nadaljevanje julijske kampanije Emisions Equality ter razkriva toksične emisije 4 onesnaževalcev, ki vplivajo na kakovost zraka in zdravje ljudi.

 

Z uporabo aplikacije, Volvo prikaže primerjavo med volvom V70 z 2.5 bencinskim motorjem, ki generira 201 mg/km strupenih emisij, medtem ko Fiat 500 Start Stop super mini z 1.2 literskim motorjem kar 425 mg/km. Kar je dvakrat toliko kot volvo.

 

Podobno, volvo S80 1.6 DRIVe generira 440mg/km ne-CO2 onesnaževalcev-kar je manj od 1.3-litrske Vauxhall Corse 75 PS diesel super mini (492mg/km).

 

Volvova aplikacija deli strupene emisije na 7 pasov- pas A vključuje avtomobile s toksičnimi emisijami med 0-275mg/km, do pasu G, kjer avtomobili izpustijo več kot 600mg/km.

Aplikacija tako prikaže ?najbolj umazane? avtomobile v prodaji, z ogromnimi 2080 mg/km emisijami, kot tudi mnoge z več kot 1000mg/km.

 

Za primerjavo, najbolj čisti avtomobil v Veliki Britaniji je Škoda Yeti 1.2 105 PS, ki proizvede zgolj 49mg/km strupenih emisij, sledi ji Nissan Qashqai+2 2.0 4X2 (71mg/km) ter Honda Insight 1.3 IMA S/SE (73mg/km).

 

Volvo se dobro predstavlja s svojim modelom C70 2.4 170PS, ki proizvede 121mg/km, kar ga pripelje v prvi pas A, medtem kot S40 D5 Geartronic pravtako pade v pas A z 71 mg/km.

 

Aplikacija je bila narejena v sodelovanju z http://www.cleangreencars.co.uk/ , z uporabo podatkov Vehicle Certification Agency, vladne agencije, ki objavlja uradne okoljske podrobnosti o novih avtomobilih v Veliki Britaniji.

 

?Dokazali smo, da tudi če stranka kupi majhen avtomobil, ne pomeni, da so kupili okolju prijazno vozilo,? razloži Peter Rask, regionalni predsednik Volva v Veliki Britaniji, Irski in Islandiji.

?Namen našega programa Emissions Equality je, da pomaga vozniku sprejemati bolj informirane odločitve, z zagotavljanjem do dostopa podatkov o emisijah njihovega avtomobila. Tako lahko z uporabo naše aplikacije vozniki pomagajo pri izboljšanju kakovosti lokalnega ozračja,? doda za konec.


Galerija: