Novice

Premiera nove Mazde BT-50 na avstralskem avtomobilskem salonu

 

 

Na letošnjem avstralskem mednarodnem avtomobilskem salonu v Sydneyju Mazda predstavlja novi pick-up BT-50, ki v segmentu lahkih tovornih vozil postavlja nove smernice. Popolnoma nov model predstavlja vozilo za aktivni življenjski slog s ciljem pritegniti nove segmente kupcev, od poslovnih uporabnikov do družin.

 

Sedanja Mazda BT-50 je enotonski pick-up, ki je prejel številna priznanja in dosegel priljubljenost kupcev v svojem segmentu. Novi model poleg sodobnega in dinamičnega oblikovanja, moči in zanesljivosti predstavlja odlično izbiro za različne potrebe kupcev z aktivnim življenjskim slogom, saj bo zadovoljil tako poslovneže in družine kot tudi kupce, ki cenijo prostočasne aktivnosti. S tem bo Mazdin lahki tovornik osvojil širše segmente kupcev. Nova Mazda BT-50 bo nudila edinstven dinamičen dizajn, udobje, športne vozne lastnosti, odlično odzivnost, visoko kakovost notranjih materialov in izjemne varnostne in okoljevarstvene lastnosti.

 

Prefinjen slog                   

 

Cilj oblikovalcev je bil oblikovati vozilo izjemnega sloga in odličnih voznih lastnosti, ki bo zadovoljeval potrebe različnih kupcev. Oblikovalski koncept nove Mazde BT-50 je ?prefinjena zver?, ki poleg edinstvene zunanjosti nudi brezkompromisno moč. Glavni oblikovalec nove Mazde BT-50 Ryo Yanagisawa poudarja, da Mazdino sporočilo Zoom-Zoom izraža občutenje užitka v gibanju. Z novo Mazdo BT-50 so v skladu z upoštevanjem te Mazdine filozofije želeli izraziti gibanje skozi edinstven slog. Oblikovalci so si za vzor vzeli fotografijo leva kot veličastnega inteligentnega plenilca z ogromno moči tik pred napadom. Tovrstna inspiracija je bila osnova izrazitemu slogu pri novem vozilu.

 

Živahna in občudovanja vredna zunanjost

 

Razgibana zunanjost nove Mazde BT-50 nudi visoko zmogljivost in funkcionalnost, ki bo v veliko zadovoljstvo kupcem. Sveže linije vozila dajejo vozilu posebno noto. Lepota in individualnost nove Mazde BT-50 je moč opaziti na prvi pogled z vsakega zornega kota in tudi stometrski oddaljenosti.

 

l      Dinamično klinasto oblikovanje daje občutek velikega plenilca med lovom, kar je posebnost v tem segmentu.  

l      Novi športni in dinamični slog namesto tradicionalne škatlaste oblike daje več občutka vožnje v osebnem vozilu.

l      Nadaljevanje razvoja Mazdinih tipičnih izbočenih odbijačev s tekočimi linijami.

l      Nadaljnji razvoj Mazdinega družinskega obraza s peterokotno masko hladilnika za več dinamičnosti s kromiranimi obrobami.

l      Prednje žaromete v obliki bumeranga izpopolnjujejo detajli in funkcionalna lepota. 

l      Vodoravna postavitev zadnjih luči, ki segajo čez robove zadnjega dela vozila za bolj športen in prefinjen videz, ki spominja na prestižno športno terensko vozilo.

 

Športna in individualna notranjost

 

Oblikovalci nove Mazde BT-50 so želeli ustvariti športno notranjost, ki bi se skladala z dinamično zunanjostjo avtomobila, in ustvariti udobno potniško kabino kot pri osebnih vozilih. Armaturna plošča je osredotočena na voznika, ki zagotavlja udobnejšo in zabavnejšo vožnjo. Športno in odzivno krmiljenje je povezano z visoko funkcionalnostjo.

 

l      Tekoče linije se nežno ujemajo z osrednjim delom armaturne plošče, ki je posebna v tem segmentu.  

l      Nesimetrični slog armaturne plošče zagotavlja najboljši izkoristek prostora na obeh straneh: po eni strani nežno ovija voznika z namenom zagotavljanja nemotenega upravljanja vozila, po drugi strani sovozniku nudi obilo prostora.

l      Štirje kovinski trakovi na oblazinjenju vrat  in strani osrednje konzole zagotavljajo bolj dinamičen in športen videz.  

l      Okrogla števca s kovinsko obrobo sta povezana z vrsto kontrastnih lučk in dodatki za lažje odčitavanje podatkov in bolj športen videz armaturne plošče.  

l      Sistem za upravljanje klimatske naprave in avdio sistema omogoča enostavno samostojno upravljanje tako vozniku in sovozniku.

 

Z modernim in prefinjenim slogom zunanjosti in notranjosti nova Mazda BT-50 postavlja nove smernice v segmentu lahkih tovornih vozil in predstavlja odlično alternativo družinskim karavanom in športnim terenskim vozilom na štirikolesni pogon. 


Galerija: