Novice

BMW in PSA Peugeot Citroën širita svoje sodelovanje na področje hibridnih

 

 

§         Razvoj sestavnih delov za hibridna vozila s pogonom na sprednja kolesa

§         Pri obeh partnerjih se pričakuje znatna ekonomija obsega  

 

Skupini BMW in PSA Peugeot Citroën nameravata razširiti svoje uspešno sodelovanje na področje razvoja in proizvodnje sestavnih delov za hibridna vozila s pogonom na sprednja kolesa.

 

V ta namen sta Norbert Reithofer, predsednik uprave BMW AG, in Philippe Varin, predsednik uprave PSA Peugeot Citroën, podpisala memorandum o soglasju (Memorandum of Understanding).

 

Z razvijanjem, proizvajanjem ali nabavo teh sestavnih delov bosta partnerja tako vodila skupno nabavno politiko in tako zagotavljala znatno ekonomijo obsega. Ta soglasje bo omogočilo tudi poenotenje ključnih elementov za elektrifikacijo vozil.

 

"To sodelovanje bo znatno prispevalo k doseganju konkurenčne strukture stroškov na področju elektrifikacije vozil. Prav tako pa zaznamuje še en pomemben korak v smeri trajnostne mobilnosti," je dejal Norbert Reithofer.

 

"Veseli smo, da smo razširili naše dolgoletno sodelovanje, ki temelji na tesnih odnosih med našima dvema podjetjema.  Ne dvomim v konkurenčne prednosti, ki izhajajo iz kombinacije strokovnega znanja naših dveh skupin na področju hibridnih tehnologij," je svoje mnenje dodal še Philippe Varin.

 

Podjetji sta se dogovorili, da ne bosta razkrili finančnih podrobnosti pogodbe.

 

BMW in PSA Peugeot Citroën že več let skupaj uspešno razvijata motorje. Februarja 2010 sta se skupini zavezali, da bosta razvili naslednjo generacijo 4-valjnih bencinskih motorjev, ki ustrezajo normi Euro 6. S trenutnimi, skupaj zasnovanimi motorji, je opremljenih več modelov vozil MINI ter modelov znamke Peugeot in Citroën.


Galerija: