Predstavitve

NISSAN JUKE je zapeljal na slovenske ceste

 

Na slovenske ceste jr zapeljal Juke, mlajši brat Qashqaia in Murana, da bi razburkal uveljavljen avtomobilski red. Z mislijo predvsem na mlajše kupce, ki jim je ponudba klasičnih kombilimuzin dolgočasna in neizvirna. Juke z modno držo nespoštovanja do tradicionalnega, združuje pozitivno energijo z nagajivim smislom za humor. Na cestah danes ni primerljivega avtomobila Nissan Jukeu.

 

?Juke vnaša duh pustolovstva v avtomobilski svet. Lahkotnost, poskočnost, urbanost in odzivnost so značilnosti, s katerimi prevzame mlajše. Ponuja nekaj povsem novega v tradicionalnem segmentu B in utrjuje veljavo Nissana, kot izdelovalca, ki je zmožen ponuditi nekaj povsem drugačnega.? Pierre Loing, podpredsednik Nissan Europe, zadolžen za produktno načrtovanje.

 

Na kratko

  • Kompaktni SUV z značilnostmi športnega vozila ?

? crossover za mlajše.

  • Razvit iz študijskega vozila Qazana.
  • Najprej različice z dvokolesnim in štirikolesnim pogonom,

kasneje?

? ALL MODE 4x4 z novim sistemom vektoriranja navora.

  • Nov zmogljiv bencinski motor z neposrednim vbrizgom goriva in turbinskim polnilnikom.
  • Tehnološko napreden informacijski sistem.
  • Zasnovan in razvit v Evropi in na Japonskem.
  • Izdelovali ga bodo v Evropi in na Japonskem.
  • Prodajali ga bodo globalno.

 

Bistvo

Urbano okolje se spreminja kot že tolikokrat doslej zahvaljujoč Nissanu. Prišel je namreč Juke, najnovejši član Nissanove crossover družine, pripravljen deliti dobro voljo in zadovoljstvo v vožnji.

 

Predolgo so ponudbo majhnih kombilimuzin polnili uporabno učinkoviti, a dolgočasni stroji. Zdaj, ko je prišel Juke, so se končno zgodile korenite spremembe. Prvi ?baby crossover? vozi po kolesnicah Murana, prvega crossoverja v globalnem merilu in izjemno uspešnih Qashqaia in Qashqaia+2. Skupaj z njimi tvori kvartet, ki potrjuje Nissanovo vlogo vladarja med ponudniki crossoverjev.

 

Tako kot večji bratje, je tudi Juke prepoznaven po združitvi robustnosti terencev z lahkotnim športnim slogom. V ponudbo majhnih avtomobilov vnaša možatost in dinamičnost hkrati. Na prvi pogled s svojimi individualnimi potezami združuje številne navidezne kontradiktornosti.

 

?Povzema najboljše značilnosti terencev in športnih avtomobilov ter jih prepričljivo poveže,? pravi Vincent Wijnen, podpredsednik Nissan Europe, zadolžen za marketing: ?je prostoren in sočasno kompakten, robusten in dinamičen, uporaben in igriv. Kljub temu, da se vse te značilnosti zdijo izključujoče, jih Juke poveže v enkratno celoto.?

 

?Njegov dizajn resnično izraža optimizem. Z združitvijo elementov dveh različnih konceptov, je nastal majhen, a posebej privlačen crossover, ki z inovativnim slogom vzbuja zaupanje,? doda Vincent Wijnen.

 

S spodnje strani je Juke po obliki čistokrvni terenec. A se velika kolesa s širokimi pnevmatikami, večji odmik od podlage in robustnost zlijejo z zgornjim, športno oblikovanim delom, z visokim spodnjim robom, nizkimi bočnimi šipami in kupejevsko napeto streho v inovativno celoto. Kupejevska oblika je poudarjena z ročicami, ki so na zadnjih vratih skrite v obrobe šipe.

 

V notranjosti postavlja športna zasnova v osrednji položaj voznika. To izpostavlja k njemu zasukana sredinska konzola, ki se nadaljuje med sedežema v del, ki z obliko povzema posodo za gorivo motornega kolesa. S premazom bleščeče barve doda ta 'motoristična' konzola avtomobilu veliko zabavne radoživosti. Uporabnost večajo vrata prtljažnika vpeta v streho in prostoren prtljažnik, s številnimi skritimi prostori za shranjevanje večjih in manjših predmetov.

 

Juke je nastal na osnovi platforme B zveze Renault Nissan, ki se je uveljavila z dinamičnimi značilnostmi. Platforma je prirejena za majhen crossover, ki naj bi posebej zadovoljil pričakovanja po velikem užitku v vožnji. Pri različici s prednjim pogonom so kolesa spredaj s karoserijo povezana preko vzmetne noge MacPherson, zadaj preko preme s povezanima vodiloma. Pri različicah s štirikolesnim pogonom je zadnja prema prostorska, povzeta po Qashqaievi zadnji premi.

 

Pogon na vsa kolesa ALL-MODE 4x4-i predstavlja novo razvojno stopnjo Nissanovega priznanega, elektronsko krmiljenega pogona na vsa kolesa. Ta je sedaj oplemeniten s sistemom vektoriranja navora, kar veča vodljivost in zmanjšuje podkrmarjenje v zavojih.

 

Juke bo ob začetku prodaje na voljo s tremi motorji. Enim dizelskim in dvema bencinskima, z delovno prostornino 1,6 litra. Vsi s sestavo izpušnih plinov zadovoljujejo najstrožja merila Euro 5. Na vrh ponudbe je postavljen novi bencinski motor (MR16DDT) z neposrednim vbrizgom goriva in turbinskim polnilnikom. Motor sodi med primerljivimi v vrh po zmogljivostih. Doseže namreč največjo moč 140 kW (190 KM) in največji navor 240 Nm. Povezava neposrednega vbrizga goriva in turbinskega polnilnika postreže z močjo in odzivnostjo, ki ga postavljata ob bok klasičnim motorjem z delovno prostornino 2,5 litra, po gospodarnosti porabe goriva pa ga gre enačiti z majhnimi motorji.

 

Druga bencinska možnost je novost, razvita na osnovi uveljavljene družine Nissanovih motorjev HR. Za štirivaljnik s štirimi ventili na valj, z oznako HR16DE, so značilni majhna masa, zmanjšano trenje in izviren sistem dvojnega vbrizga goriva, ki omogoča posebej natančno odmerjanje goriva. Zato je izgorevanje goriva v pogonskem agregatu, ki doseže največjo moč 86 kW (117 KM) občutno izboljšano.

 

Dizelski motor 1.5 dCi s tovarniško oznako K9K, doseže ob skupnem vodu za gorivo največjo moč 81 kW (110 KM) in največji navor 240 Nm. Krasijo ga odzivnost, prožnost, suverena zmogljivost, gospodarna poraba goriva in z njo povezan omejen izpust izpušnih plinov.

 

Različici z 1,6-litrskim bencinskim motorjem s turbinskim polnilnikom in pogonom na prednji kolesni par je namenjen ročni šeststopenjski menjalnik. Nissanov menjalnik XTRONIC CVT, z možnostjo ročne izbire šestih stopenj prestavljanja, bo na voljo pri različici z vrha ponudbe, z bencinskim motorjem s turbinskim polnilnikom in štirikolesnim pogonom.

 

Za atmosferski 1,6-litrski bencinski motor bo mogoče izbirati med petstopenjskim ročnim menjalnikom in posodobljenim menjalnikom XTRONIC CVT. Šeststopenjski ročni menjalnik je namenjen 1,5-litrskemu dizelskemu motorju.
 
Lastna teža min./max. (AT) (2) 1172/1225 kg
Skupna teža s tovorom (AT) 1645 kg
Največja obremenitev (AT) (2) 473 kg
Največja osna obremenitev (PAW)    spredaj 870 kg
                                      zadaj 830 kg
Max. obrem. prikolice z zavoro 1250 kg
                             brez zavore 608 kg
Max. navpična obremenitev vlečne naprave 75 kg
Max. obremenitev strehe 75 kg
Celotna dolžina 4135 mm
Celotna širina 1765 mm
Celotna višina 2) 1565 mm
Medosna razdalja 2530 mm
Kolotek spredaj (16" / 17") 1540 / 1525 mm
Kolotek zadaj (16" / 17") 1535 / 1525 mm
Previs spredaj 855 mm
Previs zadaj 750 mm
Prtljažni prostor    - max. dolžina 675 / 1470 mm
                         - max. širina 1409 mm
                         - max. višina do prekrivala prtljage 403 mm
                         - max. višina do stropa 681 mm
Prostornina prtljažnika (VDA) 251 l
     max. z zloženimi sedeži (VDA) po bočni liniji 550 l
     max. z zloženimi sedeži (VDA) do strehe 830 l
Cd 0,35 
Kapaciteta rez. za gorivo 46 l

Galerija: