Novice

PORSCHE ŠIRI PONUDBO KERAMI?NIH ZAVORNIH KOLUTOV

Porsche bo svoj edinstveni zavorni sistem ?Porsche Ceramic Composite Brake? (PCCB) , ki se od januarja 2001 serijsko vgrajujejo v model 911 GT2, čl vgrajevati v še dva modela svojih športnih avtomobilov. Od oktobra 2002 dalje bodo či zavorni koluti s t.i. evolventnimi hladilnimi kanali kot dodatna oprema na voljo za model 911 Turbo, od novembra 2002 dalje pa tudi za model 911 Carrera 4S. Omenjeni zavorni koluti imajo člne prednosti na ču odzivnosti, trajnosti zavorne č, mase in življenjske dobe. Tako kot Porschejevi čjni zavorni koluti iz kovine, imajo tudi ti odprtine in so notranje hlajeni, vendar tehtajo za 50% manj. Masa vozila 911 GT2 se zato na primer zmanjša za 16,6 kg. To pa ne vpliva le na manjšo porabo goriva, temve? zmanjšuje tudi obseg nevzmetenih mas, zaradi ?esar se dodatno izboljšajo krmilne lastnosti in živahnost vozila.

V kombinaciji s prav tako povsem novimi zavornimi oblogami dosežejo či zavorni koluti ? bodisi hladni bodisi ogreti ? med zaviranjem zelo visoke in predvsem konstantne tor-ne vrednosti. Voznik se tako lahko izogne neprijetnim čnjem, ?e mora na primer zavirati pri visokih hitrostih. Druge zavore, ki sicer najprej čo primejo, vendar niso zasno-vane posebej za visoke hitrosti tako kot Porschejeve, pri visokih delovnih temperaturah izgu-bijo svojo torno vrednost, kar je možno kompenzirati samo z čejšim pritiskom na zavorni pedal. Novi zavorni sistem ima tudi če lastnosti, ko govorimo o njegovi odzivnosti na mokri podlagi. Novo razvite zavorne obloge v primerjavi z čjnimi oblogami vpijajo bistve-no manj vode. K čim zavornim lastnostim novega sistema v deževnem vremenu pa se-veda prispevajo tudi odprtine v zavornih kolutih.

Obraba je v primerjavi s kovinskimi zavornimi koluti izredno majhna. Pri čih zavornih kolutih ima zaslugo za to ekstremno trda površina, zato je njihova čkovana življenjska doba primerno dolga. Izjemno dolgo življenjsko dobo č tudi korozijska odpornost uporabljenega materiala. Kči zavorni koluti so popolnoma čtljivi na sol za posipanje cest in č soli, ki se na primer uporabljajo za avtomatske pršilnike na avtocestnih mostovih.

Tči podatki sistema Porsche Ceramic Composite Brake:

? spredaj 6-batne aluminijaste monobloc toge zavorne ?eljusti

? zadaj 4-batne aluminijaste monobloc toge zavorne ?eljusti

? rumeno lakirane zavorne ?eljusti

? notranje hlajeni či zavorni koluti (z evolventnimi hladilnimi kanali) z odprtinami

? premer kolutov spredaj in zadaj 350 mm

? debelina kolutov spredaj 34 mm, zadaj 28 mm

? zavorne obloge posebej prilagojene čim zavornim kolutom


Alpra
(prevzeto po tekstu Porsche Slovenija)
Foto: Porsche

Galerija: