Predelave

Novitec PUNTO EVO 2 ?Rdeča raketa?

Predelovalec Novitec je želel poimenovati  tuning novega Punta Evo kot ?Rdeči alarm?, nam pa kot celota avto izgleda bolj kot ?Rdeča raketa? in tako naj bo tudi poimenovan.


NOVITEC je znano nemško podjetje in tuning hiša, ki skrbi predvsem za dodatne optimizacije vozil, ki prihajajo iz apeninskega polotoka.


Novitec-ov program je sedaj dopolnjen in obogaten z novo ponudbo. Ponuja obsežen tuning program tudi za prenovljeni Fiat Punto Evo. Seznam dodatkov vključuje tuning motorja za dva turbo bencinska motorja in tudi dizelsko gnane verzije. Prav tako je na voljo, za ta simpatičen mali italijanski avto:  

-          vrhunski izpušni sistem z značilnim zvokom,

-          presenetljivo vpadljiva zunanjostjo ali t.i. body-styling,  poudarjena v kombinaciji s

-          platišča premera 17 ali  18 palcev in

-          možnostjo nadgraditve podvozja.


Novitec-ov dodatek za motorje ponuja možnost povečanja moči za 1,4-litrski 16V MultiAir turbo bencinski motor Fiat Punto Evo iz standardnih 99 kW / 135 KM do 118 kW / 160 KM. Hkrati največji navor naraste iz 206 Nm na 246 Nm pri 1.780 vrt. / min. Povečanje moči je lažje predvsem zaradi NOVITEC-ove krmilne enote PowerJet 2 z inovativno tehnologijo plug-in-power. Tako motor pridobi na pospešku do 100 km / h v  7,9 sekunde, hkrati pa poveča najvišjo hitrost do 209 km / h.

Ravno tako velja ta modul za izvedenko Punto Abarth Evo, saj se mu moč poveča iz standardnih 163 KM / 120 kW do 184 KM / 135 kW.

Naslednja  Novitec-ova novost je  POWERRAIL 5 modul, ki  pa je na voljo za preostale turbo dizelske modele   Fiat Punta Evo. Namestitev je preprosta in traja le nekaj minut. Fiat Punto Evo opremljen z modulom NOVITEC POWERRAIL 5 za najmočnejši dizelski motor  1,6-litrski 16V Multijet, ima   povečano moč na 144 KM / 106 kW in  navor 356 Nm.

Poleg optimizacije moči, je pomemben tudi  športen  izpušni sistem, izdelan iz nerjavečega jekla. Športni izpuh je na voljo v  26 različnih izvedbah. Lastniki lahko izbirajo izpušni sistem z  enim, dvema ali štirimi izpuhi.


Po zdravljenju v tuning hiši Novitec, tako pridobi avto na ?mišičnem izgledu? in tudi daleč bolj všečnem od vseh osnovnih verzij. Predvsem deluje bolj agresivno s posebnimi letvicami žarometov in ostalimi dodatki. Dodani stranski pragovi poudarijo, da je vaš Fiat še nižji in bolj dinamičnega videza. Zadek je nadgrajen z zadnjim strešnim ''spojlerjem'' in dodatkom na zadnjem braniku. Slednji je na voljo v treh različicah, vključno z različico racing-look v različici difuzorja .

Pomemben prispevek za Punta Evo so lita platišča poimenovana ?N10? z desetimi dvojnimi kraki. Kolesa s premerom od 17 ali 18 palcev v celoti izkoristijo celotni prostor koloteka. Na voljo so v različicah srebrni ali črno polirani barvi. Največja platišča narekujejo  pnevmatike dimenzije 215/35 R 18.


Kot odlično dopolnilo k celoti avta in v kombinaciji z nizko presečnimi pnevmatikami, je možna tudi nadgradnja podvozja s nastavljivim športnim podvozjem. Stopnjo znižanja je mogoče prilagajati od 35-75 milimetrov. Prav tako  je kot opcija možna nastavitev trdote amortizerjev.
 
MV Šport

Galerija: