Novice

Mazdina tovarna v Hofuju izdelala že 9 milijonov vozil

 

Mazda je v tovarni v Hofuju proizvedla 9 milijonov vozil. Pomembni mejnik je bil tako dosežen 28 let in dva meseca po pričetku proizvodnje avtomobilov septembra 1982. Skupna proizvodna številka je narasla z 8 na 9 milijonov v le 29. mesecih, k čemur je prispevala visoka proizvodnja modela Mazda3, na Japonskem znanega pod imenom Mazda Axela.

 

Ob tem pomembnem dogodku je v tovarni potekala svečanost, na kateri je Nariaki Učida, Mazdin izvršni direktor in generalni direktor tovarne v Hofuju poudaril, da je bil napredek z 8 na 9 milijonov proizvedenih avtomobilov v tako kratkem času in posebej v oteženih gospodarskih okoliščinah velik izziv, vendar je zahvaljujoč vsem zaposlenim in poslovnim partnerjem bilo moč doseči cilj in nadaljevati z velikim uspehom tovarne. ?Prizadevali si bomo, da izkoristimo naš zagon in pospešeno dosežemo naslednji cilj, ki je 10 milijonov proizvedenih primerkov?, je zaključil Učida.

 

Tovarna Hofu je ena Mazdinih najpomembnejših proizvodnih obratov za osebna vozila, poleg tovarne Ujina v bližini sedeža Mazdine korporacije v Hirošimi. Kapacitete celotne proizvodnje enot Hofu 1 in Hofu 2 znašajo približno 481 tisoč vozil na leto. S proizvodnega obrata Hofu 1 prihajajo Mazde3, v enoti Hofu 2 pa proizvajajo Mazdo3 in Mazdo6, ki se ji na japonskem trgu reče Mazda Atenza. Mazdina proizvodnja je v prvih devetih mesecih letošnjega leta proizvedla 330.000 avtomobilov, kar je 30 odstotkov več v primerjavi z istim obdobjem preteklega leta.

 

Izkoriščenost proizvodnih kapacitet, ki je lani zaradi krize upadla, je letos presegla 90 odstotkov. Mazda je dolga leta predana k razvoju tehnološke odličnosti in zagotavljanju visoko kakovostnih avtomobilov. S svojo inovativno proizvodnjo 'monotsukuri' Mazda zadovoljuje svoje kupce po vsem svetu.

 

 


Galerija: