Predstavitve

Opel Astra Sports Tourer

Zapeljiva Astra Sports Tourer bo na slovenske ceste zapeljala v začetku leta 2011, kupci pa lahko svoje naročilo oddajo že danes v vseh pooblaščenih Oplovih salonih. Preprosto lep in sočasno uporaben karavan, pravi avtomobilski atlet, je prijazen do okolja in cenovno dostopen. Pri novi Opel Astri Sport Tourer lahko izbirate med različnimi pogonskimi sklopi, saj so na voljo trije dizelski in pet bencinskih motorjev, z največjimi močmi od 74 kW (100 KM) do 132 kW (180 KM), tako z ročnim kot avtomatskimi menjalnikom.

Astra temelji na tradiciji kompaktnih vozil, ki jo je Opel uvedel leta 1936 s prvim Kadettom. Opel se tako stalno uvršča med tri najbolje prodajane kompaktne avtomobile v Evropi ? in to v razredu, ki zavzema kar 27-odstotkov celotnega avtomobilskega trga. Opel Astra tudi v Sloveniji velja za enega izmed najbolj prodajanih modelov v svojem segmentu. Leta 2010 je v Sloveniji z 1.889 prodanimi enotami in 11,34% segmentnim tržnim deležem Astra tretji najbolje prodajan avtomobil v svojem segmentu in peti med vsemi modeli. Prepričani smo, da bo Astra z različico Sports Tourer, ki s svojo obliko in inovativno tehnologijo po dostopni ceni v kompaktni razred vnaša povsem novo energijo, prepričala še več slovenskih kupcev.

Astra Sports Tourer bo na voljo s štirimi stopnjami opremljenosti: Essentia, Enjoy, Cosmo in Sport. V času lansiranja nove Opel Astre Sports Tourer (december 2010 - januar 2011) bodo prvi kupci deležni prav posebne ponudbe, ko bodo za vse nove Opel Astre z opremo Essentia prihranili kar 1.000 EUR,  za vse Opel Astre z opremo Enjoy, Sport in Cosmo pa kar do 1.970 EUR.

Tako bodo kupci za vstopni model nove Opel Astre z motorjem 1.4 (74 kW / 100KM) in serijsko opremo, ki vključuje: elektronski program stabilnosti ESP?Plus, prednji in stranski zračni varnostni blazini ter varnostne zavese, klimatsko napravo, radio CD 300, centralno zaklepanje z daljinskim upravljanjem, električni pomik prednjih stekel, električno nastavljivi in ogrevani zunanji ogledali, zavorni sistem ABS, sistem sprostitve stopalk, aktivna prednja vzglavnika in opozorilo za uporabo varnostnega pasu na prednjih sedežih, v času lansiranja odšteli le 15.140 EUR.

Za 15.875 EUR pa bo v času lansiranja na voljo nova Opel Astra z motorjem 1.6 (85 kW / 115 KM) in bogato serijsko opremo: elektronska klimatska naprava, meglenki, usnjen volanski obroč, potovalni računalnik, centralno zaklepanje z daljinskim upravljanjem, električni pomik prednjih stekel, električno nastavljivi in ogrevani zunanji ogledali, MP3 CD 400 radio, popolna varnostna oprema z zavornim sistemom ABS, elektronskim programom stabilnosti ESP?Plus, sistemom sprostitve stopalk, prednjima in stranskima zračnimi varnostnimi blazinami ter varnostnimi zavesami, aktivnima prednjima vzglavnikoma in opozorilom za uporabo varnostnega pasu na prednjih sedežih ter še mnogo več.

Predvidevamo, da bo v prodaji nove Opel Astre različica Sports Tourer predstavljala četrtino. Prodajo Aster Sports Tourer  v letu 2011 ocenjujemo tako na 400 vozil.

 


Galerija: