Novice

Chevrolet Volt kmalu pri prvih strankah

Prva vozila Chevrolet Volt so že zapustila tovarno v Detroitu in bodo kmalu na voljo prvim kupcem. Kupci v Kaliforniji, Teksasu, Washingtonu in New Yorku bodo v nekaj dneh prejeli svoja prva in edina električna vozila s podaljšanim dosegom.

To so prva izmed 160 pričakovanih vozil, ki bodo dostavljena v tem tednu.

"Danes je zgodovinski dan za Chevrolet," je dejal Tony DiSalle, direktor tržnega oddelka za Volt. "Z Voltom smo obnovili smisel avtomobilskega transporta in prve stranke bodo kmalu lahko izkusile vožnjo na izključno električni pogon. Prav tako pa bodo mogoča tudi daljša potovanja, kar prej z električnimi vozili ni bilo mogoče."

Jedro Volta predstavlja električni pogonski sistem Voltec, ki združuje vožnjo na električni pogon z učinkovitim bencinskim motorjem. Le-ta Voltu omogoča prevoziti več kot 560 kilometrov pred ponovnim polnjenjem baterije ali polnjenjem tanka. Volt je edino ameriško serijsko proizvajano električno vozilo.

V začetku tega leta je Chevrolet tehnološkim navdušencem in zagovornikom električnih vozil ponudil 15 vozil Volt, izdelanih pred serijsko proizvodnjo, ki so lahko 90 dni med prvimi preverjali kaj Volt ponuja v praksi.

Ameriške revije MotorTrend, Automobile in Green Car Journal so vozilo Volt izbrale za avto leta.


Galerija: