Predstavitve

Prve fotografije novega Picanta

  

-    Nova generacija Picanta v dveh karoserijskih različicah in s kar štirimi novimi motorji
-    V serijski različici bo malček na ogled v Ženevi

 

Iz korporacije Kia Motors so poslali prve uradne fotografije novega Picanta, ki ohranja značilnosti mestnega malčka, toda z drznejšimi, zrelejšimi in bolj samozavestnimi potezami.


Popolnoma spremenjen novi Picanto je zrasel v dolžino ter ima večjo medosno razdaljo in je pripravljen na vlogo vodilnega v svojem segmentu mestnih malčkov.


Za Picanta nove generacije je vodja Kiinega oblikovanja, legendarni Peter Schreyer, ob izidu prvih fotografij dejal: ?Gledano z boka vozilo zaznamujejo vrezane in zelo opazno dvigajoče se bočne linije. Rezultat tega je večplastnost svetlobe kar ?razbije? višino vozila in ustvarja ?sploščeno? bočno linijo.?

Medtem ko je bil dosedanji Picanto v ponudbi le kot 5-vratna različica, pa bo novi model ponujal še 3-vratno različico.


Novi Picanto bo ponujal kar štiri povsem nove motorje: 1,0- in 1,2-litrska bencinska motorja (oba se bosta postavljala z najnižjjimi emisijami CO2 v razredu A) ter za evropsko tržišče še 1,0-litrsko različico z LPG pogonom (utekočinjeni naftni plin), za južnoameriško tržišče pa s flex fuel različico.


Novi Picanto, ki bo tako kot vse Kie ponujal 7-letno garancijo na celotno vozilo, bo v serijski različici premierno predstavljen na ženevskem avtomobilskem salonu marca letos, v Sloveniji pa ga pričakujemo že aprila.

 

www.kia.si


Galerija: