Novice

Ford Fiesta RS WRC bo debitirala na Finskem

 

Nova Ford Fiesta RS WRC bo debitirala na Finskem arktičnem krogu, poznanem kot Arctic Lapland reli, ki se bo odvijal med 28-29. januarjem 2011.

 

Ekipa Ford Abu Dhabi z voznikom M. Hirvonenom in sovoznikom J. Lehitinenom ter voznikom JM Latvalo in sovoznikom M. Anttilo, se bo v Rovaniemiju preizkusila na dvodnevnem snežno ? ledenem reliju, kot del finalne priprave pred otvoritvijo tekmovalne sezone.

 

Hirvonen bo vozil Fiesto RS WRC na uvodni otvoritveni dan medtem, ko bo Latvala dobil svojo priložnost naslednji dan. Arktični reli bo zaokrožil obsežen test Fieste RS WRC pred začetkom FIA WRC tekmovanja na reliju Švedska (10-13.februar).

 

Direktor Ford Abu Dhabi ekipe Malcolm Wilson je poudaril, da bo sodelovanje potekalo izključno v testni namen. ?S Fiesto RS WRC smo v preteklih petih mesecih prevozili na tisoče kilometrov. Seveda s klasičnim testiranjem ne moremo aplicirati tekmovalnih izkušenj, zato verjamemo da bo arktični reli odlična priložnost za tekmovalno ekipo in končno nastavitev dirkalnikov za reli Švedsko.?

 

Hirvonen, ki je na arktičnem relju sodeloval med 2001 in 2002 je povzel: ?Reli prinaša fantastično arktično atmosfero, ki je težko opisljiva, dokler je sam ne izkusiš. Zagotovljeni so odlični zimski vozni pogoji, brzinci so hitri in tehnično zahtevni. Reli je odlična priložnost za testiranje novega dirkalnika pred tekmovanjem na Švedskem in tekmovanja na domačih tleh se že veselim.?

 

Tudi Latvala testiranje Fieste RS WRC v pravem reli okolju že nestrpno pričakuje. ?Na tradicionalnem testiranju voznik vozi po enakem odseku večkrat zaporedoma, zato se hitro privadi pravilni vožnji. Skoraj na vseh brzincih na arktičnem reliju se pelje le enkrat, zato bo ekipa dobila pravo sliko v tekmovalnem okolju. Brzinci so zasnovani podobno kot v WRC preizkušnji tako, da se obeta idealno testiranje,? je dejal.

 


Galerija: