Novice

Mazda z najemom električnih avtomobilov na Japonskem

 

Mazda Motor Corporation samostojno razvija električni avtomobil z načrtom uvedbe najema na Japonskem spomladi prihodnje leto. Novi električni avtomobil, ki temelji na osnovi kompaktne Mazde Demio, naj bi za vožnje na relacijah do 200 kilometrov najele predvsem vladne ustanove in uporabniki voznih parkov.

Mazda nadaljuje svojo začrtano strategijo, ki je usmerjena v izboljšave osnovnih tehnologij. Razvija učinkovitejše motorje in menjalnike, zmanjšuje maso vozil. V skladu s tem bo v bližnji prihodnosti predstavila električne pogonske sklope, kot so na primer regenerativni zavorni in hibridni sistemi. Prvi rezultati nove strategije bodo v obliki Mazdine inovativne okolju prijazne tehnologije SKYACTIV na voljo že v drugi polovici letošnjega leta. Vzporedno z omenjeno strategijo bo Mazda nadaljevala z raziskavo in razvojem električnih avtomobilov za uporabo na krajših medkrajevnih razdaljah. Z novim programom najema električnih avtomobilov si Mazda prizadeva razviti znanje o uporabi in zahtevah električnih pogonskih sklopov in tehnologij.

 

Motor z notranjim izgorevanjem v bližnji prihodnosti ostaja prednostni pogon Mazdinih avtomobilov. Mazda bo nadaljevala z izboljšavami svojih osnovnih tehnologij, ki vključujejo notranje zgorevanje. Sočasno bo dodatno nadaljevala z razvojem različnih bodočih okolju prijaznih tehnologij za zagotavljanje varnost in nizke porabe goriva ob nespremenjenem užitku v vožnji.


Galerija: