Lestvice

CITROËN DS4 izbran za najlepši avtomobil leta


CITROËN DS4, drugi model iz linije DS, je več kot 60.000 uporabnikov interneta iz 62 držav izbralo za "Najlepši avto leta"! Nagrado je 27. januarja na uradni slovesnosti 26. festivala Festival Automobile International (mednarodni avtomobilski festival) prevzel Frédéric BANZET, generalni direktor podjetja CITROËN.

Poleg tega priznanja širše javnosti je posebej za to priložnost zbrana žirija, v kateri so sedele vidne osebnosti s področja oblikovanja, športa, kulture in medijev, avtomobilu CITROËN DS4 podelila še nagrado za "najlepši interier". Slednja lovorika nagrajuje kakovost in prefinjenost avtomobila CITROËN DS4 in širše, linije DS.

Avtomobil CITROËN DS4, ki je bil svetu premierno predstavljen na pariškem avtomobilskem salonu oktobra 2010, je še en dokaz vodila Créative Technologie, kreativne tehnologije. Avtomobil se odlično ujema s filozofijo linije DS, saj daje poudarek slogu, občutjem, dizajnu in prefinjenosti.

CITROËN DS4 že na prvi pogled izraža svojo posebno naravo s poudarjenim simbolom dvojne puščice na prednji okrasni maski, z logom DS na pokrovu motorja in s svetlobnimi vodili, vidnimi podnevi in ponoči. Prav tako prefinjeno oblikovan profil se ponaša s kromanimi obrobami zatemnjenih bočnih stekel, z mišičastimi blatniškimi koši, ki poudarjajo velika kolesa ? tja do 19 palcev ?, in napeto streho, ki se zaključi z dodelanim spojlerjem za še več dinamike. Nedvomno sta bila prav ta skladnost celote in status tista, ki so ju danes opazili uporabniki interneta.

Po zgledu stila zunanjosti tudi potniški prostor avtomobila CITROËN DS4 izžareva moč, dinamiko in prefinjenost: školjkasti prednji sedeži s strukturo "Bracelet" iz polnega zrnastega usnja, izoblikovana in na otip izjemno kakovostna armaturna plošča, potniški prostor, v katerem dominira panoramsko vetrobransko steklo, ki se nadaljuje v temen strop; vsi ti elementi odražajo močno osebnost avtomobila CITROËN DS4 in so osvojili žirijo mednarodnega avtomobilskega festivala.

S prepričljivimi voznimi lastnostmi, ki se povsem skladajo z njegovim stilom, ta privzdignjen štirivratni coupé obljublja edinstven občutek ceste in vabi k sprostitvi in gibanju.


Galerija: