Novice

Opel Astra ecoFLEX sedaj s sistemom Start/Stop in izpustom 104 g CO2/km

Sistem Start/Stop, s katerim je po novem opremljena Astra 1.3 CDTI ecoFLEX, zagotavlja temu novemu Oplovemu avtomobilu učinkovitost izjemnih razsežnosti. S pomočjo tehnologije samodejne izključitve delovanja motorja in ponovnega zagona, se je namreč petvratni različici Astre 1.3 CDTI ecoFLEX povprečen izpust CO2 zmanjšal s 109 g/km na 104 g/km.

Astro ecoFLEX poganja gospodaren turbo dizelski motor 1.3 CDTI z največjo močjo 70 kW (95 KM). Uporabniku s pomočjo variabilne geometrije in neposrednega vbrizga goriva preko skupnega voda, s tlaki vbrizga do 1600 barov, zagotavlja spoštljivo velik, največji navor 190 Nm med 1750 in 3250 vrtljajev na minuto. Ob tem so zanj so razvili novo elektronsko krmilno enoto z oznako E59. Postavlja se tudi z izboljšanim, vodno hlajenim sistemom ponovnega obtoka izpušnih plinov ERG, ki dodatno zmanjšuje izpuste. Filter trdnih delcev (DPF) v izpušnem sistemu je serijski. Ugodnejšo porabo goriva zagotavlja Astri 1.3 CDTI ecoFLEX tudi ročni petstopenjski menjalnik, posebej prilagojen prav uporabi v tem avtomobilu.

Če je petvratna različica kombilimuzinske astre 1.3 CDTI ecoFLEX na voljo z ali brez sistema Start/Stop, je novi Sports Tourer s tem pogonskim sklopom, na voljo izključno z njim. Povprečna poraba karavanske različice znaša 4,1 l/100 km, izpust CO2 109 g/km.

Vse Astre 1.3 CDTI ecoFLEX imajo optimizirano aerodinamiko z aktivno zaporo zračnega toka na maski motorja. Loputa se samodejno odpre pri majhnih hitrostih vožnje in samodejno zapre, ko se hitrost poveča. To posebej učinkovito usmerja zračni tok na sprednjem delu vozila. Sistem je dopolnjen z natančno izdelanimi in nameščenimi aerodinamičnimi elementi na dnu vozila. Ugodni porabi goriva odločno prispeva tudi indikator prestavljanja na plošči z merilniki. Ta učinkovit pripomoček je v pomoč voznikom v vseh Astrah z ročnim menjalnikom.

Astra ecoFLEX sodi v vse obsežnejšo Oplovo ponudbo različic ecoFLEX z dizelskimi motorji, ki se postavljajo s posebej omejenim izpustom CO2. Del te posebne ponudbe sta tudi Corsa z motorjem 1.3 CDTI (70 kW/95 KM), ki doseže izpust 94 g CO2/km in Insignia 2.0 CDTI (118 kW/160 KM) z izpustom 129 g CO2/km. Ob tem so vsi ti avtomobili del izjemno široko zastavljenega Oplove projekta vzpostavljanja čiste mobilnosti, z razvojem novih pogonskih sklopov. Za ta projekt je Opel namenil milijardo evrov. Začenja z optimizacijo in prilagajanjem delovne prostornine motorjev, ponudbo alternativnih goriv kot so LPG in CNG ter promovira in veča priljubljenost sistema Start/Stop. Poleg naštetega, bodo povsem nove razsežnosti dali novi, alternativni pogonski sklopi, kot je električni pogon s podaljšanim dosegom v Opel Amperi, ki bo med kupce zapeljala konec letošnjega leta. Sledili ji bodo avtomobili na hibridni pogon in popolnoma električni avtomobili, gnani le z električno energijo shranjeno v akumulatorji


Galerija: