Novice

Tehnična izboljšava silent bloka zgornje vilice ALFA 147, 156, 166

Opažanja in  nezadovoljstvo strank z originalnimi silent bloki za zgornjo vilico, so podjetje Prekom  pripeljali do razmišljanja, kako s spremembo konstrukcije silent bloka odpraviti pomanjkljivosti originalne izvedbe.

Originalna izvedba:

Originalna izvedba je šolski primer odlične rešitve, s katero je bil spremenjen klasični silent blok, v silent blok z ležajno zasnovo. Na površino jedra (notranji kovinski del) se nanese mast, ki se vstavi v zunanji del (gumijasto ohišje). Tako se lahko jedro prosto po potrebi premika v osi silent bloka.

V praksi se je ta izvedba pokazala za nezanesljivo, saj je zaradi prisotnosti vode, prašnih delcev in temperaturnih razlik zelo hitro prišlo do vibracij med premikom (cviljenje) in posledično tudi do zračnosti (ropot) med kovinskim jedrom in gumijastim ohišjem.

Na podlagi teh izkušenj in opažanj naših strank, smo zasnovali svoj silent blok

Prekom izvedba: 

Silent blok  z ležajno zasnovo so spremenili v bolj klasičen silent blok. S klasično tehnično vulkanizacijo so jedro (kovinski notranji del) po celi zunanji površini spojili s kovinskim zunanjim delom. Za vezivo so uporabili bolj prožno zmes gume. S tem so pri silent bloku obdržali prožnost v osi silent bloka.

S to izvedbo so obdržali vse potrebne tehnične lastnosti in se izognili pomanjkljivostim originalne izvedbe.


Galerija: