Novice

Neoriginalni nadomestni deli so lahko zelo dragi ? Ford utemeljeno trdi, da so o

Družba Ford Motor Company se s svojo tehnologijo za preprečevanje nezgod uvršča v sam vrh panoge, a kljub temu v Evropi velja statistično povprečje, da vsako vozilo na sedem let potrebuje obisk v kleparski delavnici. Dobra novica je, da lahko Ford pošlje originalne nadomestne dele kamorkoli v Evropi in to običajno v 24 urah. Tako zajamči popravilo in videz novega vozila v najkrajšem možnem času.

Vsak posamezni sestavni del v vsakem Fordu je zasnovan in izdelan z najvišjimi merili glede kakovosti. Če je bilo vaše vozilo udeleženo v trčenju, je izjemno pomembno, da so pri popravilu uporabljeni originalni Fordovi deli.

Uporaba originalnih Fordovih nadomestnih delov pomaga zagotoviti, da bo vzpostavljeno stanje vozila kot pred nezgodo. Tako vozilo ohrani vrednost ter zagotavlja ustrezno varnost in zaščito. Ford zaradi tega pristnost delov, kot so odbijači, pokrov motornega prostora in pokrov prtljažnika, opremi z žigom, na katerem je logotip z modrim ovalom.

 

John Cooper, vodja postopkov Fordovega oddelka storitev za stranke, pravi: ?Zelo veliko podjetij ponuja neoriginalne nadomestne dele za naša vozila, a povpraševanje po originalnih Fordovih delih je ogromno.?

 

?Naši deli so zasnovani z originalnimi Fordovimi specifikacijami in so izdelani z natančnimi tolerancami na isti proizvodni liniji, kjer nastajajo deli, ki so tovarniško vgrajeni v nova vozila. To pomeni, da izpolnjujejo enaka merila glede kakovosti in imajo pričakovano visoko stopnjo zmogljivosti.?

 

Cooper pravi, da lahko uporaba neoriginalnih delov namesto Fordovih delov zmanjša varnost vozila za voznika in sopotnike ter druge udeležence v prometu, vključno s pešci. Ford vlaga milijone, da bi izpolnil izjemno stroge varnostne zahteve za zaščito pešcev ? in to z dobrim namenom. Fordovi preizkusi prekopiranih nadomestnih delov so pokazali, da pogosto ne dosegajo Fordovih meril. Uporaba originalnih delov in originalnih tehnik popravil zagotavljata ohranjanje varnosti in zaščite vozila.

 

?Naši deli so opremljeni z dobro vidnimi oznakami blagovne znamke, da bodo uporabniki prepričani v kakovost popravila vozila v skladu z najvišjimi možnimi standardi,? je povedal Cooper.

 

Dodaja: ?Smo edino podjetje, ki nadomestne dele opremlja s Fordovim logotipom. Če pride do nezgode, se sprašujete, ali bo vaše vozilo še kdaj takšno, kot je bilo pred trčenjem. Če bo vaš mehanik uporabil naše originalne dele, ste lahko v to prepričani.?

 

Pet razlogov za izbiro Fordovih originalnih delov

 

1)     Varnost ? Testi, ki jih je opravilo neodvisno združenje MIRA (Motor Industry Repair Association, Združenje za popravila v avtomobilski industriji), potrjujejo, da lahko uporaba neoriginalnih Fordovih delov znatno poveča tveganje za poškodbe v primeru nezgode. Cenjeno združenje s sedežem v Veliki Britaniji je primerjalo učinkovitost zaščite pešcev pri Ford Fiesti z originalnim pokrovom motornega prostora v primeri z uporabo neoriginalnega dela in je ugotovilo, da se je tveganje za poškodbo peščeve glave v drugem primeru povečalo za 17 odstotnih točk. Poročilo je objavljeno med rezultati o zaščiti pešcev (Pedestrian Protection) na spletni strani www.parts-testing-results.com.

2)     Razpoložljivost ? Pooblaščeni trgovci s Fordovimi deli imajo obsežno zalogo delov, ki so potrebni pri kleparskih in mehaničnih popravilih. Če deli niso v zalogi, jih lahko Ford dobavi z ekspresno dostavo v najkrajšem času, da ne čakate predolgo.

3)     Garancija ? Za dele drugih izdelovalcev ne velja Fordova garancija za dele.

4)     Vgradnja in končna obdelava ? Namestitev originalnih Fordovih delov zahteva manj časa, saj se natančno prilegajo! Vsi Fordovi originalni deli so zasnovani s pomočjo originalnih načrtov in podatkov računalniškega oblikovanja (CAD). Ker se deli odlično ujemajo in med njimi ni rež, se ohrani tudi vrednost vozila v primeru prodaje.

5)     Korozija ? Za neoriginalne dele ne velja Fordova garancija proti koroziji in lahko imajo manjšo odpornost proti krušenju zaradi kamenčkov.


Galerija: