Novice

Reakcije na potres na Japonskem

?        Prva pomoč: Mazda donirala 30 milijonov jenov za obnovo

?        Proizvodnja ustavljena za dva dni

?        Kakovost Mazdinih izdelkov in storitev zagotovljena

 

Mazda Motor Corporation globoko sočustvuje z vsemi prizadetimi prebivalci na na severovzhodu Japonske, ki jih je prizadel katastrofalni potres. Za takojšnjo pomoč na opustošenih področjih je Mazda namenila 30 milijonov jenov. Poleg tega je Mazda izrazila pripravljenost, ponuditi pomoč v sredstvih in osebju.

 

?Z mislimi smo pri ljudeh na prizadetih območjih in upamo, da bo pomoč hitro dospela do njih?, pravi Jeff Guyton, predsednik in CEO Mazda Motor Europe.

 

Trenutno je najbolj pomembno poskrbeti za varnost vseh zaposlenih, njihovih družin in sorodnikov ter dobaviteljev iz prizadetih krajev. Da bi to omogočila, bo Mazda ustavila proizvodnjo med 14. in 16.marcem. Nadaljnji ukrepi in morebitne prilagoditve proizvodnih načrtov bodo pravočasno objavljene.

 

Doslej ni bil zaradi posledic potresa poškodovan nihče od zaposlenih pri Mazdi. Tako matična tovarna v Hirošimi, kot tudi Mazdin obrat v Hofuju sta nepoškodovana, saj ležita na varni razdalji več kot 1.000km jugovzodno od območja katastrofe. Prav tako sta brez posledic Mazdina upravna stavba v Tokiju in raziskovalni center v Yokohami.

 

Distribucija Mazde v Sloveniji poteka nemoteno dalje, tako dobava avtomobilov kot oskrba z nadomestnimi deli. Visoka kakovost avtomobilov, delov in storitev ostaja še naprej popolnoma zagotovljena.


Galerija: