Novice

VOLVO CARS ? Trajnostna blagovna znamka


Volvo Cars je izdelal najboljši avtomobil glede na Sustainable Brands, švedsko največjo raziskavo trajnostnega razvoja različnih blagovnih znamk. ?Imamo široko zasnovan pristop k trajnostnem razvoju, kar prispeva k dobičkonosnosti podjetja. Naša osredotočenost na okolju prijazne avtomobile je jedro našega dela in tako imamo skoraj 100.000 ?zelenih avtomobilov? samo na švedskih cestah, več kot katerikoli drugi proizvajalec,? pravi Linn Fortgens, direktorica trajnostnega razvoja pri Volvo Car Corporation.

Sustainable Brands 2011 je raziskava 151-ih podjetij, ki temelji na perspektivi potrošnika. Raziskava sledi UN's Global Compact dogovoru, ki temelji na desetih načelih, ki se nanašajo na korporativno odgovornost. Ta načela upoštevajo človekove pravice, dobre delovne pogoje, ukrepe proti korupciji ter odgovornost do okolja.

Namen Sustainable Brands je ustvariti samostojno ponavljajočo se letno raziskavo različnih podjetij o trajnostni komunikaciji. V letu 2011 je bilo podjetje Volvo Cars uvrščeno v sam vrh med 18-imi avtomobilskimi znamkami, ki so bile vključene v raziskavo. Skupno pa je podjetje zasedlo tretje mesto med preučevanimi 151 blagovnimi znamkami.

?Super je, da je Volvo prepoznan kot eden izmed najbolj trajnostnih blagovnih znamk na Švedskem. Sistematično smo delali na naši družbeni in okoljski odgovornosti in jasno je, da se je naše trdo delo obrestovalo,? pravi Linn Fortgens in dodaja, da je Volvo V50 DRIVe najbolje prodajan zeleni avto na Švedskem.

Trajnostni razvoj podjetja zajema veliko več kot le paleto okolju prijaznih avtomobilov.

?Glede teh vprašanj delujemo tudi interno. Kot na primer z izboljšanjem učinkovitosti porabe energije in ravnanjem z odpadki. Lansko leto smo začeli z novo okoljsko strategijo, ki vključuje vizijo ?nič okoljskih nesreč?, pametne podnebne logistične rešitve in se osredotoča na porabo vode družbe,? pravi Linn Fortgens in nadaljuje: ?Raznolikost je še en pomemben pogoj za donosen trajnostni razvoj. Naš cilj je ustvariti in razviti popolnoma nove rešitve, tako da si prizadevamo ustvariti zelo ustvarjalno delovno okolje.?

Ko gre za družbeno odgovornost, varnost v prometu ostaja še naprej zelo pomemben dejavnik za Volvo Cars. Podjetje ima trden cilj: nihče se ne sme resno poškodovati ali umreti v novem avtomobilu Volvo, kar bo uresničeno do leta 2020.


Galerija: