Novice

Navigacijski komplet sedaj na voljo za vse modele VOLVO


Nova, ultra tanka Garmin navigacijska oprema, ki je bila predstavljena skupaj z novim Volvo S60 in V60 modelom v letu 2010, je sedaj dostopna vsem sedanjim modelom Volvo.

Vsestranska navigacijska oprema je v avtomobil lepo integrirana, zahvaljujoč edinstvenemu nastavku na vetrobranskem steklu, ki ima vgrajen zvočnik in polnjenje. ?Garmin nüvi 3790 je tanjši od 9 mm, kar je približno toliko kot navaden svinčnik. Ker je nameščen na vetrobransko steklo voznika, je zaslon na dotik lahko viden in enostaven za uporabo. Navigacija je lahko prenosljiva tudi izven avtomobila. Zapomni si celo, kje ste parkirali,?  pravi Jonas Nilsson, direktor Volvo Cars Accessory Business Unit.

?Navigacija in njen položaj izpolnjujeta stroge varnostne zahteve Volva. Prepoznavanje govora omogoča vozniku, da ima obe roki na volanu. Vse kar mora storiti je, da ?zbudi? navigacijo z glasovnim ukazom in tako se govorne možnosti prikažejo na zaslonu,? doda Jonas Nilsson.

 

Multi-touch in 3D zaslon

Možnosti multi-touch gredo veliko dlje kot pa samo klasični ?pritisni-za-zoom?. Obstaja deset priročnih multi-touch ukazov. Večje stavbe in znamenitosti so prikazane v 3D obliki. V križiščih pa je voznik pravilno voden na pravi pas ob pravem času.

Z uporabo radio tehnologije ?Traffic Message Channel? bo navigacijski sistem obvestil voznika, če obstajajo motnje v prometu in predlagal najboljšo alternativo.

Navigacijska enota je na voljo v dveh različicah:

V Garmin nüvi 3790 je vstavljena  karta Evrope, Združenih države Amerike, Kanade, Mehike in Rusije, medtem ko model nüvi 3760 nima vključenih nobenih kart oziroma zemljevidov.


Galerija: