Novice

VOLVO CAR CORPORATION BO ZAPOSLIL 1.200 LJUDI

Agresiven načrt podjetja Volvo Car Corporation ustvarja potrebo po zaposlitvi 1.200 ljudi v naslednjih 12-ih mesecih, predvsem v raziskavah in razvoju.

?Moramo razširiti naše dejavnosti, da bi omogočili razvoj visoko konkurenčnih in varčnih produktov ter tehnologij, ki so del našega načrta za rast,? pravi Stefan Jacoby, predsednik in izvršni direktor Volvo Car Corporation.

 

Večina novih zaposlenih bo inženirjev v raziskavah in razvoju, kjer podjetje potrebuje nove kompetence na področju elektrifikacije, saj vanj Volvo veliko vlaga. Obstaja tudi potreba po novih ljudeh pri nabavi, IT in trženju kot tudi na področju proizvodnje.

 

Leto 2010 je bilo prelomno za svetovno avtomobilsko industrijo, Volvo Car Corporation je v tem času okrepil položaj na več trgih s povečanjem tržnih deležev, predvsem po zaslugi globalno uspešnega modela XC60 in široko paleto modelov z učinkovito porabo goriva. Po uspešni uvedbi povsem novih modelov Vovlo S60 in V60 je naslednji korak lansiranje Volva V60 kot prvega plug-in hibridnega modela na avtomobilski trg.

 

V zadnjem letu je prodaja Volvo Cars narasla za 11,6 % v primerjavi z letom 2009. Prav tako pa se je leto 2011 začelo zelo uspešno z rastjo na trgu Evrope in Severne Amerike.

 

Z novim lastnikom je podjetje Volvo Car Corporation pred kratkim razkrilo, da bodo v prihodnjih letih veliko investirali v nove produkte in industrijski sistem. Razširitev števila zaposlenih na oddelku za raziskave in razvoj in ostalih področjih je prvi konkreten primer teh naložb.

 

?To je eden največjih zaposlitvenih projektov, kar jih je Volvo Car Corporation kdarkoli opravil. Novi inženirji so potrebni za razvoj tehnologij in modelov avtomobilov, ki so del agresivnega načrta, ki sta ga razvila naš odbor in izvršno vodstvo,? pravi Björn Sällström, višji podpredsednik za ravnanje s človeškimi viri pri Volvo Car Corporation.

 

Zaposlenih bo do 1.000 novih ljudi, od katerih bo 900 inženirjev, v glavnem v razvoju izdelkov. V Belgiji v obratu Ghent pa bo zaposlenih  okoli 200 novih ljudi.


Galerija: