Novice

Velika nagrada za spletno promocijo vozila Citroën C3 Dvoboj spolov

Agenciji Sonce.net in Formitas BBDO sta na 20. Slovenskem oglaševalskem festivalu  za najboljše delo leta v kategoriji Internetno in mobilno oglaševanje prejeli Veliko nagrado. Akcija , katere naročnik je bilo podjetje Citroën Slovenija d.o.o. iz Kopra,  je bila nagrajena tudi z Zlatim priznanjem v tekmovalni skupini Interaktivno in viralno komuniciranje.

 

Povezava na predstavitveni film:  

 

http://sof.si/katalog_del/nagrajena_dela?eid=35029&cy=2011

 

Dvoboj spolov je bila promocijska akcija novega modela avtomobila Citroën C3 in varne ter varčne vožnje, ki se je odvijala med 15.2. in 13.3. 2010.  Poleg spletnih aktivnosti je akcija vključevala tudi aktivnosti na radiu, tekmovanje v varčni vožnji in zaključni dogodek v ljubljanskem BTC.

 

Pred akcijo  je veljal C3 za samo ženski avto, zato je bil narejen na spletu  pravi Dvoboj spolov z namenom da se k vozilu C3 poleg ženske pritegne tudi moško ciljno publiko. V  različnih spletnih medijih je bila objavljena serija spletnih oglasov v katerih so se nahajala vprašanja povezana z dejstvi o moških in ženskah z dvema možnima odgovoroma. Vprašanja so se spreminjala na dva dni in oglas je vodil na spletno stran www.dvobojspolov.si. Na spletni strani se je v skladu s spletnimi pasicami ravno tako pojavilo vprašanje v zvezi z dejstvi o moških in ženskah. Ko je uporabnik na to vprašanje odgovoril, je prišel na glavni del strani, ki je bil razdeljen na moški in ženski del tekmovanja s povezavo na Facebook. Samo spletno mesto je vsebovalo tudi predstavitev Citroena C3 in napotke za varno in varčno vožnjo. Na Facebooku sta bili narejeni dve strani: ?Stavim, da so moški boljši vozniki? in ?Stavim, da so ženske boljše voznice?. Strani sta bili zastavljeni kot enoten koncept, ki se loči na dve skupini ? moško in žensko, kar se je izkazalo za odlično idejo, saj ima dvoboj med spoloma izrazit tekmovalni vpliv na obnašanje uporabnikov. Dvoboj med spoloma se je nadaljeval po številu oboževalcev strani. Napetost smo med promocijo zaključnega dogodka tekmovanja med spoloma vzpodbujali z nagradnimi igrami in izzivi za privržence.

 

Spletna akcija je dosegla odlične rezultate. Preko spletne strani je bilo zbranih 200 prijav na tekmovanje v varčni in varni vožnji. Število interakcij na Facebook straneh je bilo čez celotno obdobje precej visoko, v povprečju med 40 in 70 na dan. Največ je bilo komentarjev, v večji meri po zaslugi nagradnih iger in provokativnih objav, ki so ciljale na dvigovanje egotripa pri moških. Vsaka Facebook stran je kot pričakovano imela visoko zastopanost pripadajočega spola. Razmerje na posamezni strani je bilo v obeh primerih v razmerju cca 95 odstotkov : 5 Odstotkov. V debate sta se na obeh straneh vključevala oba spola. Število privržencev na obeh straneh še raste, trenutna situacija je 8.073 na moški in 16.576  oboževalcev na ženski strani.

Citroen Slovenija bo še naprej izkoriščal potenciale novih medijev in se posluževal inovativnih komunikacijskih pristopov.


Galerija: