Predstavitve

Chevrolet je predstavil razstavni model poltovornjaka Colorado

Chevrolet razkril novi razstavni model poltovornjaka Colorado, ki bo javnosti uradno predstavljen na mednarodnem avtomobilskem sejmu v Bangkoku. Razstavna različica predstavlja vpogled v prihodnjo generacijo tovornih vozil srednje velikosti Colorado, ki temelji na bogatih izkušnjah in dediščini tovornih vozil, za katero je družba Chevrolet prejela številne nagrade. Colorado bo na Tajskem naprodaj že letošnje leto, prihodnje leto pa bo morda na voljo tudi na drugih svetovnih trgih.

?Poltovornjaki so ključni del Chevroletove proizvodnje že vseh sto let obstoja družbe,? je povedal Wayne Brannon, predsednik in glavni direktor družbe Chevrolet Europe. ?Colorado bo to dediščino obogatil z izrazito obliko, natančnostjo izdelave in izjemno zmogljivostjo.? V letu 2011, ko Chevrolet praznuje stoletnico, družba v Evropi predstavlja sedem novih modelov. ?Razširjamo ponudbo modelov in vstopamo v nove segmente. Colorado bo mora pomembno pripomogel k povečanju Chevroletove prodaje v Evropi,? je dodal Brannon.

Razstavno vozilo je opremljeno z razširjeno kabino, ki je nameščena na visoko podvozje s pogonom na vsa štiri kolesa z 20-palčnimi kolesi in pnevmatikami za terensko vožnjo. Poganja ga učinkovit 2,8-litrski turbodizelski motor s širokim razponom navora, ki zagotavlja odlično tovorno in vlečno zmogljivost.

?Čeprav gre za razstavno vozilo, mere in oblika vozila jasno sporočajo, kakšna je naša vizija nove generacije Colorada, ki ga bomo ponudili na trgu,? je povedal direktor globalne linije vozil pri družbi GM. ?Predstavljamo stilizirano različico novega poltovornjaka, ki upošteva potrebe po čvrstem, zanesljivem in zmogljivem gospodarskem vozilu ter natančnost in prefinjenost izdelave, kakršno zahteva zasebna uporaba.?

Oblikovne podrobnosti

Namenska oblika razstavnega poltovornjaka Colorado izraža moč prek karoserije, ki je natančno nameščena na podvozju s široko in samozavestno držo. Na sprednjem delu sta Chevroletov prepoznavni zlati metuljček in dvodelna rešetka hladilnika obdana z velikimi žarometi, ki se stekajo v sprednja blatnika, in z odvodno režo za zrak na pokrovu motorja.

?Po vsem svetu poltovornjake povezujejo z močjo, zmogljivostjo in uporabnostjo ? in prav to so lastnosti, ki jih uteleša poltovornjak Colorado,? je povedal Ed Welburn, podpredsednik globalnega oddelka za oblikovanje pri družbi GM. ?Njegov plečati videz temelji na Chevroletovi skoraj stoletni dediščini izdelave poltovornjakov.?

Poprova siva kovinska barva karoserije je poudarjena z okrasjem zloščenega aluminija na sprednjem in zadnjem delu, vdrtima stranskima stopnicama in zatemnjenimi projektorskimi žarometi s svetlečimi diodami. Zadnji del krasijo luči s svetlečimi diodami po celi širini, ki so izjemno privlačne, kadar svetijo.

Druge podrobnosti zunanjosti vključujejo:

  • izpopolnjeno obliko kesona, ki je izpeljan iz kabine in opremljen s trdim pokrovom v barvi karoserije,
  • sive okraske na bočnih sprednjih in zadnjih letvicah
  • 20-palčna aluminijasta platišča, prebarvana z lakom ?tekočega kovinskega? videza, s kamnito sivimi sredicami koles,
  • pnevmatike Cooper 285/50R20 ZEON LTZ,
  • zunanja ogledala s smerniki s svetlečimi diodami.

Tudi notranjost je oblikovana z eno od Chevroletovih značilnih oblikovnih potez ? armaturno ploščo z obliko dvojne kabine. Ta se prek neprekinjenih tekočih linij steka v vrata in tako poudarja Coloradovo prostornost. Vtis prefinjenosti in natančne izdelave je poudarjen z ledeno modro osvetlitvijo in ?dvostranskimi? sedeži, oblečenimi v usnje vrhunske kakovosti.

?Notranjost je oblikovana tako, da nudi kakovostno in vabljivo okolje z občutkom večje prostornosti, kot je običajna pri poltovornjakih srednje velikosti,? je povedal Welburn. ?Veliko pozornosti smo namenili izdelavi podrobnosti, ki jih lahko vidite in otipate.?

Na armaturni plošči izstopa sklop trirazsežnih merilnikov, ki črpajo navdih pri motornih kolesih in poudarjajo športen videz.

Občutek vrhunske kakovosti je poudarjen s kontrastno kombinacijo svetlih usnjenih sedežnih prevlek, temnih lesenih oblog, poudarjenih s kromom in nizkosijajnimi, na dotik mehkimi materiali po celi kabini. V notranjosti je veliko število razdelkov za shranjevanje predmetov, vključno s pokritim košem na sredini, ki je namenjen shranjevanju dragocenih predmetov, in velikim dvojnim sovoznikovim predalom.

Ostale značilnosti vključujejo dvoobmočni elektronsko krmiljeni klimatski sistem in najsodobnejšo razvedrilno-informacijsko tehnologijo. Razstavni model je opremljen z ergonomsko nameščenim 7-palčnim zaslonom LCD v sredinski konzoli, ki omogoča preprost ogled in upravljanje dostopa do spleta, navigacije, glasbe in funkcij prostoročnega telefoniranja.


Galerija: