Eksotika

Chevrolet Corvette Centennial Edition 2012 slavi dirkalno dediščino

Chevrolet, ki ga je pred sto leti ustanovil pionir dirkanja Louis Chevrolet, bo svojo uspešno dediščino praznoval z avtomobilom Chevrolet Corvette Centennial Edition 2012 v elegantni črni barvi, z edinstvenimi oblikovnimi elementi in značilno tehnologijo športnega avtomobila Corvette.

Paket Centennial Edition 2012 bo od poletja dalje na voljo za vse modele Corvette, vključno z različicami Grand Sport, Z06 in ZR1.

Posebni paket črpa navdih iz Chevroletove dirkalne dediščine, ki jo model Corvette nadaljuje z dirkalnimi uspehi in ugledom, ki ga uživa v razredu športnih avtomobilov.

Chevrolet bo Corvette Z06 Centennial Edition prodal 9. aprila na dražbi zbirateljskih vozil družbe Barrett-Jackson v West Palm Beachu na Floridi, v ZDA, izkupiček pa bo namenil skladu za zdravljenje raka pri otrocih Austin Hatcher Foundation for Pediatric Cancer. Na dražbi bo ponujeno stoto izdelano vozilo Corvette 2012 z identifikacijsko številko vozila, ki se konča s številko ?00100?.

Chevrolet Corvette Centennial Edition izraža dirkalno dediščino, ki jo nadgrajuje s slokim, sodobnim, celo malce zloveščim videzom. Paket Centennial Edition je na voljo izključno v kovinski ogljeno črni barvi, s satenasto črnimi poslikavami ter z edinstvenimi satenasto črnimi kolesi Centennial in rdečimi zavornimi čeljustmi. Platišča so izdelana iz lahkega litega aluminija in so pri modelu Z06 obrobljena s tanko rdečo obrobo. Platišča so odvisna od različice modela Corvette in vključujejo 18/19-palčna platišča za različice coupe, kabriolet in Grand Sport ter 19/20-palčna platišča za različici Z06 in ZR1. Vsi modeli avtomobila Chevrolet Corvette Centennial Edition so opremljeni s sistemom magnetnega krmiljenja podvozja (Magnetic Selective Ride Control), vzmetenjem z najhitrejšim odzivnim časom, ki je bilo prvič predstavljeno v modelu Corvette.

Chevrolet je za predstavitev modela Corvette Centennial Edition izbral dražbo družbe Barrett-Jackson, katere izkupiček bo namenjen skladu za zdravljenje raka pri otrocih ?Austin Hatcher Foundation for Pediatric Cancer?. Sklad, ki pomaga otrokom z rakom in njihovim družinam, je ključni partner ameriškega prvenstva Le Mans Series, v katerem je ekipa Corvette Racing nepogrešljiv udeleženec.


Galerija: