Novice

PRODAJA NISSANA V EVROPI V MARCU IN FINANČNEM LETU 2010

V finančnem letu 2010, ki se je zaključilo 31. marca 2010, je Nissan v Evropi prodal 607.000 vozil, kar  je v primerjavi s finančnim letom 2009 za kar 100.000 vozil več.

 

Dosežku je botroval po prodaji izjemen zaključek poslovnega leta. Marca je namreč bilo v Evropi prodanih kar 80.085 vozil, kar predstavlja rekordni štiri odstotni tržni delež Nissana; tako je marčevski rezultat enkratno zaokrožil po prodaji izjemno poslovno leto.

 

Nissan je dosegel tržni delež 3,4 odstotka na letni ravni, kar je največji tržni delež od leta 1994, in za 0,6 odstotka večji kot v poslovnem letu 2009.

 

Ključno vozilo za prodajni uspeh je bil v Sunderlandu izdelan Qashqai, ki je v poslovnem letu 2010 dosegel prodajo 250.000 primerkov, kar je v primerjavi s poslovnim letom 2009 za kar 19 odstotkov več.

 

Prav tako v Veliki Britaniji izdelan Juke je okrepil Nissanovo prevlado med ponudniki crossover vozil, saj se je zanj od začetka prodaje septembra lani odločilo že približno 51.000 kupcev. Skupaj z Muranom odpade sedaj na Nissanova vozila že več kot četrina prodaje v evropskem razredu crossoverjev.

 

Spodbuden je tudi začetek prodaje novega malega avtomobila, Nissan Micre, za katerega se je od nedavnega začetka prodaje odločilo že več kot 23.000 kupcev.

 

Nissan je ob vsem tem odločno povečal tudi prodajo gospodarskih vozil, saj jih je v poslovnem letu 2010 prodal 54.000, kar je za 28,5 odstotka več kot v poslovnem letu 2009. V tem delu ponudbe sta prodajni uspešnici v Barceloni izdelan dostavnik NV200 in Nissan Navara.

 

V lanskem poslovnem letu je bila v vlogi odločilnega trga Rusija, saj je bil tam Nissan s tržnim deležem 4,8 odstotka ena najboljših tujih znamk (7,1 odstotkov tržnega dela med tujimi znamkami). Prodaja v Rusiji se je na letni ravni povečala za izjemnih 85 odstotkov in dosegla obseg 102.000 vozil. S tem je Rusija postala za Nissan največji trg v Evropi.

 

Drugi po obsegu prodaje Nissana je trg Velike Britanije, na katerem je bilo v lanskem poslovnem letu prodanih 101.000 vozil. V Franciji se je prodaja povečala za 12.000 vozil in se na letni ravni zaokrožila na 66.500 vozil.

 

Bernard Loire, podpredsednik Nissan Europe, zadolžen za prodajno dejavnost, je ob tem povedal: ?Poslovno leti 2010 je bilo izjemno uspešno za Nissan v Evropi. Ob tem, da je Qashqai ohranil vlogo izvenserijske prodajne uspešnice, so odločnemu povečanju prodajne uspešnosti botrovala tudi ostala privlačna, še posebej nova vozila v ponudbi. Delali smo posebej trdo, da bi bili boljši od tekmecev in postavili Nissan na prvo mesto med japonskimi znamkami na vodilnih trgih, vključno z Veliko Britanijo, Rusijo in Španijo. Ob tem smo dosegli tudi rekordni tržni delež v Italiji.?

 

?Vse to nam je uspelo z osredotočanjem na uvajanje na trg vznemirljivih in inovativnih izdelkov, z zavzetostjo prodajne mreže, prodajalcev in prilagodljivostjo ter profesionalnostjo zaposlenih v logistiki in proizvodnji.

 

Nissan v Evropi

Nissan je med prekomorskimi znamkami zagotovo eden najbolj opaznih in vsesplošno prisotnih v Evropi. V evropskih centrih in oddelkih za dizajn, raziskave in razvoj, v tovarnah, logistiki ter prodaji in marketingu zaposluje več kot 12.500 ljudi. Lani je Nissan v Veliki Britaniji, Španiji in Rusiji izdelal več kot 528.000 vozil, vključno z mini MPV, večkrat nagrajenimi crossoverji, SUV in gospodarskimi vozili. Nissan trenutno v Evropi prodaja 24 inovativnih vozil in je na poti, da postane vodilna Japonska znamka na stari celini.

 

Nissan

Nissan Motor Co., Ltd. s sedežem v Yokohami je glede obsega izdelave drugi največji Japonski izdelovalec avtomobilov. Je eden izmed temeljev zveze Renault-Nissan. Pod njegovim okriljem deluje globalno več kot 150.000 ljudi. V letu 2010 je izdelal več kot štiri milijone vozil. Zavezan razvoju vznemirljivih in inovativnih izdelkov za najširši krog kupcev ima Nissan razčlenjeno in posebej obsežno ponudbo vozil pod blagovnimi znamkami Nissan in Infiniti. Kot pionir mobilnosti brez izpustov se je Nissan zavedno zapisal v zgodovino z začetkom prodaje Nissan LEAF, prvega dostopnega, množično prodajanega, popolnoma električnega avtomobila, ki je prejel številne mednarodne nagrade in priznanja, med ostalimi tudi prestižni naslov Evropski avtomobil leta 2011.


Galerija: