Novice

SLS AMG Roadster že nared

Jesenski avtosalon v Frankfurtu bo za Mercedes res nekaj posebnega. Največja zanimivost bo zagotovo SLS AMG Roadster s platneno streho, ki bo po zmogljivosti povsem enak kupejevskemu bratu. Roadster je pred kratkim prestal še najzahtevnejše teste v hišnem MCT centru v Stuttgartu.

Čeprav bodo slednji superšportni roadsterji (športni dvosedi kabriolet) naredili malo cestnih kilometrov, pa še to verjetno samo v lepem vremenu, pri Mercedesu niso nič prepustili naključju. Popolnega roadsterja so tudi popolnoma stestirali. Poslali so ga v arktične klimatske razmere, v Nardu so ga zapeljali do el. omejene končne hitrosti 317 km/h, tudi zgoraj brez. Testirali so vrhunski BeoSound z 250W nizkotoncem, da zadostijo še audiofilom. Roadster so zapeljali v umetno reko in hkrati simulira monsunsko deževje. Avto more tesnit popolno. Prav tako streha, ki se odpre ali zapre v pičlih 11-ih sekundah do hitrosti 50km/h.

Glavne značilnosti odprtega SLS-a ostajajo enake. Še vedno je osnova aluminij in kletka tehta samo 2 kg več (243kg) od klasičnega SLS-a (241kg). Manjkajo seveda gelebja vrata, a se odkupi z retro platneno streho, ki se zloži v zadek avtomobila. Vozne lastnosti ostajajo iste, torej vrhunske. Roadster se bo javnosti prvič pokazal na IAA v septembru.
 

Galerija: