Novice

PRVA CITROËNOVA ENOPROSTORSKA LIMUZINA ZAKLJUČILA SVOJO USPEŠNO POT

Xsara Picasso je prišla na slovensko tržišče konec meseca februarja leta 2000. Takrat smo bili na ta dogodek zelo ponosni, kajti javnosti smo predstavili prvo vozilo magičnega leta 2000. To je bila prva enoprostorska limuzina v zelo bogati Citroenovi zgodovini. Xsara Picasso je bila veliko več kot le nov model. Šlo je za popolnoma novo zasnovo avtomobila, ki je začela nov način vrednotenja in razporeditve prostora in materije. V tem smislu je ta avtomobil simboliziral združitev dveh pionirskih ustvarjalcev; Citroena in Picassa, izumiteljev v avtomobilski industriji in v modernem slikarstvu.

 

Citroenova Xsara Picasso je nastala ob prelomu med letoma 1995 in 1996. Prvi avtomobili, ki pa so zapustili tovarniške trakove, pa segajo v leto 1999. Od takrat pa do današnjih dni je bilo izdelanih preko 1.800.000 primerov.

 

Xsaro Picasso je v nastajanju vzpodbudila Citroenova študija Xanae, ki so si jo lahko ogledali obiskovalci  pariškega salona oktobra 1994. Že v njej so Citroenovi oblikovalci uveljavili pomembne vrline: razsežnost prostornosti so združili z okusom elegance. Ta študija je pripomogla k temu, da so oblikovalci dobili prve predloge, kaj naj ponudijo zahtevnim Citroenovim kupcem. Z upoštevanjem najrazličnejših želja bodočih kupcev glede prostornosti, uporabnosti, prilagodljivosti, združljivosti udobja in prijetnosti potovanja je nato nastala Xsara Picasso. Oblikovalski pristop je pri Xsari Picasso posebna značilnost; vse poteze služijo pravzaprav izrabi prostorskih in udobnostnih prednosti Citroenovih avtomobilov. Skladnost oblikovanja zunanjosti z značilnimi Citroenovimi potezami, velikimi okni, samosvojim sprednjim delom, več kot poudarjenim zadkom so se dobro združile tudi s slogom bivalnosti v potniški kabini. Prilagodljivost in uporabnost sta v notranjosti dobili še dodatno dimenzijo, lepoto prostora.

 

Vse te značilne karakteristike za Xsaro Picasso so zasvojile tudi slovenske kupce. Od začetka prodaje, to je od februarja 2000 pa do meseca maja 2011 smo na slovensko tržišče uspeli prodati natanko 11.472 vozil.

 

Zadnja Xsara Picasso, z motorjem 1.6i 16V in nivojem opreme Elegance Plus, ki je zapustila prodajne salone v Sloveniji je bila izdobavljena pri podjetju Avtocenter Košak v Celju. Srečni kupec zadnjega vozila pa je gospa Lilija Marija Ostovršnik iz Celja.

 

Citroen Berlingo, C3 Picasso, C4 Picasso in Grand C4 Picasso so revolucionarni enoprostorci, ki bodo zagotovo  nadaljevali uspešno pot Xsare Picasso med enoprostorskimi vozili. Odlikuje jih večnamenska uporabnost, zapeljiva aerodinamičnost, so poskočni in idealni družinski avtomobili, ki odlično skrbijo za udobje potnikov. Vsi štirje ponujajo popolno ergonomijo, namenjeno ležerni vožnji in preprosti uporabi. Poleg tega so polni kreativne tehnologije, ki zagotavlja udobje, varnost in uživanje v vožnji.


Galerija: