Novice

Fiesta RS WRC ima glavno vlogo v video igri DIRT 3, ki predstavlja Fordov vrhune

? Ford Fiesta RS WRC 2011, ki temelji na Fordovi uspešnici Fiesti, je zvezda nove Codemasters reli igre DIRT 3.

? Več kot 40 Fordovih modelov je igralo v več kot 20 video igrah od leta 1998. Največkrat so snovalci iger uporabili model Focus in Mustang.

Ken Block, senzacija YouTube-u, v vročekrvni Ford Fiesti RS WRC 2011, predstavlja atraktivno reli okolje v trenutno najbolj privlačni in težko pričakovani video igri DIRT 3 (izdelal: Codemasters).

Poznavalci iger že vedo, da je reli dirkalnik Fiesta najnovejši avto iz obsežnega seznama Fordovih dirkalnikov, ki so imeli glavno vlogo v nekaterih najbolj priljubljenih video igrah v zadnjem desetletju.

Tradicija se je zares začela 1998, ko so imeli igralci možnost voziti Ford Escort WRC 4WD v prvi video igri Codematersa pod naslovom Colin McRae Rally, ki nosi ime po pokojnem slavnem dirkaču.

Leto kasneje je bila igra nadgrajena na 2.0 verzijo z dirkalnikom Ford Focus RS WRC. Dirkalnik je virtualna različica vozila Colina McRaea za prvenstva WRC iz leta 1999.

Za navdušence bencinskih hlapov je virtualno tekmovanje resnična simulacija vznemirljivega motošporta. Za Ford je bila soudeležba v video igrah pot do milijonskih reli navdušencev po vsem svetu.

?Dandanes so video igre postale tako realistične, da ob igranju skoraj 'vonjaš' kurjenje pnevmatik,? pravi Mark Bentley, direktor za licence pri Ford Global Brand Licensing. ?Igre prinašajo zlato priložnost trajnega vtisa vznemirljivosti reli športa in hkarti detajlno predstavljajo bogato Fordovo športno dediščino.?

Medtem, ko je bil Ford v preteklosti uporabljen v številnih različnih igrah, je Ford oblikoval partnerski odnos s Codematers, ki veljajo za najboljše ustvarjalce reli video iger. WRC verziji Focusa in Fieste sta pogosto igrala vodilno vlogo v igrah Codemastersa, poleg tega so bili v igro vključeni tudi legendarni modeli kot so: Sierra RS Cosworth, grupa B RS200 in reli Puma Super 1600. Tudi Ford Transit kombi in F-150 pick-up modela sta se pojavila v Colin McRae Rally '04.


DiRT dejstva:

 

DiRT 3 je osmo poglavje Codemasters reli video iger z začetki iz leta 1998 z igro Colin McRae Rally.

 

Skupaj je bilo prodanih preko 10 milijonov kopij Colin McRae Rally / DiRT iger.


Galerija: