Novice

Novo komuniciranje znamke Opel

Opel je predstavil novo globalno komuniciranje znamke in novo grafično podobo komuniciranja. Kampanja za Insignio, zastavonošo Opla, bo začetek mednarodnega sodelovanja družbe z novo, vodilno kreativno agencijo Scholz & Friends. Stekla bo v 36 državah in bo uporabila različne kanale komuniciranja od TV, tiska, spleta, do prodajnega trženja in trženja na podlagi odnosov.

?Wir leben Autos ostaja naš evropski slogan,? pravi Alain Visser, podpredsednik Adam Opel AG, zadolžen za prodajo, marketing in poprodajo. ?Radi bi bolj odkrito pokazali, da je Opel trdno zasidran v osrčju družbe. Znamka ponuja uporabne tehnične rešitve po dostopni ceni in individualen, v prihodnost usmerjen dizajn.?

Novi pristop ima jasen in samozavesten način komuniciranja glavnih sporočil. ?Z novim komuniciranjem smo utrdili povezavo med našimi avtomobili in kupci. Opel namreč želi ponuditi praktične odgovore na resnične potrebe uporabnikov,? pravi Tomás Caetano, direktor marketinga znamke Opel/Vauxhall. ?Opel je odziven in odprtih misli. Znamka se z novo kampanjo, ki se prikladno začenja z našim še posebej uspešnim avtomobilom Insignio, predstavlja ponosno in dinamično.?

?Pričakujemo, da bo novo komuniciranje znamke vodilo k večanju prepoznavnosti ponudbe naših izdelkov na trgu in Opla v družbi,? Je dodal Alain Visser. Slogan nove kampanje za Insignio izpostavlja prav to novo samozaupanje: ?Najboljši avtomobil, ki smo ga izdelali doslej.? S številnimi priznanji na državni in mednarodni ravni, namreč ta avtomobil še posebej poudarja Oplov uspeh in ponovno vožnjo v pravi smeri.

Ob tem so za večjo sporočilno vrednost, oziroma bolj jasno in poudarjeno sporočilo, z Oplovo tipologijo in tradicionalnimi Oplovimi barvami, rumeno, črno in belo izpostavljeni in jasno definirani ključni elementi novega komuniciranja. V prihodnjih mesecih bo novo komuniciranje znamke Opel, prav tako postalo ključno v številnih drugih avtomobilskih premierah. Mednje sodijo nestrpno pričakovan začetek prodaje električnega avtomobila Ampere, naslednjega rodu Zafire in športno kompaktne Astre GTC coupé.

Scholz & Friends je kreativen partner Opla od novembra 2010 dalje. Agencija je izšla kot najboljša iz večstopenjskega mednarodnega natečaja in preverjanja lani in postala Oplova vodilna agencija v Evropi. Pri Scholz & Friends so ob tem odgovorni tudi za spremljajoče materiale povezane z izdelki na mednarodni ravni in celotno komuniciranje znamke na področju osebnih vozil v Nemčiji.


Galerija: