Novice

Nova Opel Astra GTC: ostra podoba, ostra vožnja

  • Izjemen dizajn: športni kupe dramatičnih proporcev, s podobo prikovanosti na cesto
  • Ekskluzivno podvozje: vse različice GTC imajo vgrajeno visoko zmogljivo športno vpetje prednjih koles
  • Izjemna skladnost z vsakdanjo rabo: prostorna, prilagodljiva in opremljena s številnimi inovativnimi tehnologijami

Opel bo letos polno zaposlen s predstavitvijo treh novih avtomobilskih ikon. Revolucionarno Ampero, električnim avtomobilom s podaljšanim dosegom, novo generacijo Zafire Tourer, mojstrice prilagodljivosti in Astro GTC, kompaktnim športnim avtomobilom s tremi vrati. Astra GTC bo premierno predstavitev v svetovnem merilu doživela na 64. mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu, ki bo potekal od 15. do 25. septembra 2011.

Nova Astra GTC izstopa z ostrim dizajnom in izjemnimi voznimi lastnostmi. Navzven natančno oblikovanih potez, s poudarki, ki večajo dramatičnost čistih, tekočih linij kupeja. Na cesti so vse različice Astre GTC deležne prednosti vrhunske zasnove in izvedbe HiPerStrut vpetja prednjih koles. HiPerStrut vzmetenje izjemnih zmogljivosti se idealno sklada z domiselnim Oplovim patentom - Wattow-im členom zadnjega vzmetenja. To zagotavlja izjemno stabilnost in ostro natančno vodenje. Le redki, športni avtomobili v razredu, se lahko postavijo s tako sofisticirano zasnovo vpetja prednjih koles.

?Astra GTC je športni član Oplove družine,? pravi Karl-Friedrich Stracke, prvi mož Opla. ?Zasnovana in razvita je bila pri nas v Rüsselsheimu, z namenom, da postane posebej zaželen športni kupe, s prepričljivimi voznimi zmogljivostmi. A ob tem, kljub vsemu ostane cenovno dostopen, prostoren in prilagodljiv avtomobil. Prepričani smo da bo vnesla nov veter v segment kompaktnih športnih avtomobilov.?

GTC je ultimativna Astra, tako glede dizajna, kot vozne dinamike. Glede na to, da bo nanjo odpadlo od 15 do 20 odstotkov prodaje Astre, bo Astra GTC pripomogla k uspehu družine Oplovih kompaktnih avtomobilov, katere tržni delež se je v razredu v Evropi z 8,3 odstotka v letu 2009, povečal na 11,4 odstotka v letu 2010.

Mišičasta zunanjost oblikovanega športnega telesa

Nova Astra GTC izhaja iz Opel GTC Paris Concept, ki je bil predstavljen na lanskem avtomobilskem salonu v Parizu. Kot kompaktni športni avtomobil za pet oseb, kupejevske privlačnosti in dramatičnih proporcev, ima Astra GTC unikaten dizajn. Razen ohišja zunanjih vzvratnih ogledal in radijske antene, si nobenega dela zunanjosti ne deli niti z enim članom Astrine družine. Prav tako je ponudba šest, od sedmih platišč, velikosti od 17 do 20 palcev ekskluzivnih za Astro GTC.

?Želeli smo, da bi Astra GTC bila ultimativni izraz Oplovega oblikovalskega jezika- umetnosti kiparjenja združenega z nemško natančnostjo in bi ob tem izpostavila našo strast do avtomobilov,? pravi Mark Adams, podpredsednik Opla, zadolžen za dizajn. ?A kakor koli že, nismo želeli, da bi čustva zasenčila uporabnost, zato je Astra GTC domiseln in dostopen sanjski avtomobil.?

Pri bočni liniji so oblikovalci, z najmanj možnimi potezami, izpostavili dramatičnost športnosti. Le tri osnovne črte ustvarijo napeto in dodelano obliko Astre GTC. Oblikovni rez se na sprednjem delu vrat spusti navzdol in poteka do zadnjega blatnika, s čemer daje bočnemu delu posebno energijo. Na prepoznaven Oplov način je usmerjena enako kot pri Insignii. Druga oblikovna črta poteka proti zadnjemu delu v višini kljuk vrat. S tem izpostavlja dramatično podobo GTC in razdeli bok na dva dela ter tako poudari širino, svojevrstnih avtomobilskih ramen. Tretja črta sledi čisti, športni silhueti strehe in se zaključi v svetleče črni barvi. Poudarja obliko bočnih oken in usmerja pogled v odločno integriran spojler na zadnjem delu.

Čiste poteze sprednjega dela združujejo tipično Oplove oblikovne gube, ki jih poudarjajo sorazmerno tanke sprednje luči v obliki orlovih oči, delno obrobljene z dnevnimi svetili v obliki krila. Med njima se razteza prečni kromiran element, s prefinjenim Oplovim logom, ki razdeli trapezoidno masko motorja na dva dela. Njen spodnji del preveva duh dirkalnika, kar dodatno krepi športni značaj.

Najbolj dramatičen del zunanjosti Astre GTC je v višini spodnjega dela stranskih stekel. Dizajn velikih zmogljivosti zagotavlja avtomobilu izjeme proporce in podobo avtomobila vrhunskih zmogljivosti z nizkim in širokim izgledom. Oblikovne črta se z zadnjega stebrička strehe zlijejo v zadnji del in zaokrožijo v spojler, ki je domiselno integriran in na svojevrsten način podaljšuje streho. Svetila LED, ki so na voljo kot dodatek, dodatno poudarjajo obliki raztegnjenega krila zadnjih luči.

Ekskluzivno sprednje vzmetenje vrhunske tehnologije za večjo neposrednost volana

Mehatronično podvozje Astre GTC, z ekskluzivno vrhunsko tehnologijo in zasnovo vpetja ter vzmetenja sprednjih koles, primerljivo s tistim v Insignii OPC, izboljšuje vodljivost in zagotavlja ostrejši in bolj natančen volan, skladen s pričakovanji voznikov športnih avtomobilov.

V primerjavi s petvratno Astro je GTC za 15 mm nižja. Ob tem se je zaradi posebne izvedbe podvozja zadaj, medosna razdalja podaljšala za 10 mm, z 2685 mm na 2695 mm. Širša sta tudi oba koloteka. Sprednji meri 1584 mm (+40 mm), zadnji 1588 mm (+30 mm). To omogoča namestitev širših, športnih koles, ki zagotavljajo veliko stabilnosti in izjemno lego na cesti, ter sočasno povečajo prepričljivosti izgleda.

Poglavitna sprememba je kljub vsemu očem skrita. Vse različice Astre GTC, ne glede na pogonske sklope in stopnje opremljenosti, so opremljene s posebno rešitvijo, znano iz najbolj zmogljivih športnih avtomobilov. To je visoko zmogljivo vpetje in vzmetenje prednjih koles (HiPerStrut ? High Performance Strut). V primerjavi z McPherson sistemom vzmetenja v Astri, ima HiPerStrut zmanjšan naklon in izravnavo premnega sornika ter krajše vreteno. To izboljša vodljivost in oprijem, zmanjšuje navor obračanja ter poveča moč zavijanja. Vse to zagotavlja voznikom Astre GTC odločno športne občutke, ki jih od tovrstnega avtomobila pričakujejo, za kar poskrbita izjemna natančnost in velika odzivnost.

Ob vsem naštetem HiPerStrut vpetje omogoča namestitev večjih in širših koles. Ta izjemna rešitev, značilna za vrhunske športne avtomobile, ne le ?lepi? avtomobil na cestišče, temveč zagotavlja vznemirljive vozne lastnosti vsem voznikom GTC, še preden bo na voljo ekstremna športna različica, ki bo med kupce zapeljala kasneje.

Zadnja kolesa so vpeta preko poltoge preme, povezane z Wattovim členom. Ta domiselna, ekskluzivno Oplova konstrukcija, se je v Astri že dokazala s številnimi prednostmi. Je lažja in kompaktnejša v primerjavi z veččlenkasto premo in zagotavlja veliko udobje, dovršeno zvočno zatesnjenost, izjemno stabilnost ter vsestranski nadzor.

Podvozje Astre GTC je bilo zasnovano za integracijo Oplovega inteligentnega, popolno prilagodljivega sistema nadzora vzmetenja FlexRide. Ta plemeniti stabilnost v vožnji z izjemnostjo v zavojih in večjo odzivnostjo volana. Sistem se samodejno prilagaja razmeram na cesti, hitrosti v zavoju, odklonom vozila in individualnem slogu vožnje. Boljša lega na cesti in večja uravnovešenost vozila vsekakor večata varnost vožnje v nevarnih razmerah. Ob vsem ponuja FlexRide tri različne nastavitve, saj omogoča spreminjanje značaja vozila s preprostim pritiskom na stikalo. Kadarkoli je mogoče izbirati med uravnovešenim programom delovanja Standard, udobju zapisanem Tour in aktivno športnem Sport.

Štirje motorji za začetek, športno zmogljive različice kasneje

Ponudbo Astre GTC bodo sestavljali pogonski sklopi od izhodiščnega, z močjo 74 kW (100 KM), do posebej zmogljive športne različice. Na začetku bo na voljo en dizelski motor ter trije bencinski.

Največja moč posodobljenega motorja 2.0 CDTI, s skupnim vodom za gorivo, je bila povečana na 121 kW (165 KM). Motor ima v izpušni sistem vstavljen filter trdnih delcev. Namenjen mu je ročni šeststopenjski menjalnik. Oplova nova tehnologija Start/Stop, ki zmanjšuje porabo goriva v urbanih okoljih, kjer je značilna vožnja s številnimi ustavljanji, je del serijske opreme. Motor 2.0 CDTI združuje izjemne zmogljivosti z veliko učinkovitostjo. Zahvaljujoč funkciji ?overboost? doseže največji navor 380 Nm in omogoča Astri GTC pospešek od nič do 100 km/h v 8,9 sekunde. Največja hitrost znaša 210 km/h. Kombinirana poraba goriva ne presega 4,9 litra dizelskega goriva na 100 km, povprečni izpust CO2 znaša 129 g/km. S polno 56-litrsko posodo za gorivo znaša doseg Astre GTC 2.0 CDTI več kot 1100 km.

Sistem Start/Stop je serijski tudi pri 1,4-litrskem motorju s turbinskim polnilnikom, ki je na voljo v dveh različicah, z 88 kW (120 KM) in 103 kW (140 KM). Obema je namenjen šeststopenjski ročni menjalnik. Motor doseže največji navor 200 Nm, z njim Astra GTC porabi v povprečju 5,9 litrov na 100 kilometrov (139 g CO2/km). Bencinsko ponudbo trenutno zaokroža 1,6-litrski motor s turbinskim polnilnikom, z največjo močjo 132 kW/180 KM. Z ročnim šeststopenjskim menjalnikom zagotavlja največjo hitrost 220 km/h.

Več pogonskih agregatov bo predstavljenih v času svetovne premiere avtomobila na avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Bolj športne različice, vključno z novo, visoko zmogljivostno različico OPC bodo dopolnile ponudbo leta 2012.

Inovativne tehnologije za večji užitek v vožnji in varnost

Ne glede na motor je vožnja z Astro GTC posebno doživetje predvsem zahvaljujoč izjemnemu podvozju. Užitek in izjemna varnost temeljita na številnih inovativnih sistemih.

Druga generacija sistema Opel-Eye s sprednjo kamero, je učinkovitejša z izboljšanimi in razširjenimi funkcijami. Sistem prepoznavanja prometnih znakov (TSR ? Traffic Sign Recognition) zmore prepoznati več prometnih znakov kot doslej. Informacije, ki jih posreduje so dopolnjenje s podatkovno bazo navigacijskega sistema. Poleg že znanega sistema opozarjanja na vožnjo po in preko vzdolžnih prometnih oznakah na cestišču (LDW ? Lane Departure Warning), podpira sedaj kamera tudi novo funkcijo opozorila za nepravilno razdaljo do spredaj vozečega vozila (FDI ? Following Distance Indication).

Nova, četrta generacija luči Bi-Xenon Advanced Forward Lighting (AFL) bo premierno uporabo doživela prav v Astri GTC. Kot dopolnitev devetih funkcij AFL+, med katere sodi tudi samodejno ugašanje nezasenčenih luči, ob zaznavi drugega vozila, sistem Intelligent Light Ranging (ILR), ki uporablja kamero sistema Opel Eye, izmeri razdaljo do vozila spredaj in glede na njo, samodejno prilagodi višino svetlobnega snopa. To zagotavlja nenehno samodejno optimizacijo osvetlitve, brez zaslepitve drugih udeležencev v prometu. S temi desetimi funkcijami ima Astra GTC najboljši sistem luči v segmentu.

Elegantna in uporabna zasnova

V primerjavi s tekmeci, kupejevska zasnova Astre GTC ne zmanjšuje uporabnosti. Tako se ne postavlja le s prostorno notranjostjo za pet oseb, marveč se njen prtljažnik lahko prilagodljivo poveča od osnovnih 370 litrov, do posebej prepričljivih 1235 litrov, kar je za več kot 200 litrov več v primerjavi s tekmeci. Prostora za hrambo različnih predmetov v potniškem prostoru je za 50 odstotkov več, kot pri prejšnji generaciji Astre GTC. K temu še posebej pripomore električna ročna zavora, s katero se je sprostilo veliko prostora na podaljšku sredinske konzole med sedežema spredaj. Prav tam, kjer so odlagalna mesta najbolj dosegljiva.

Zasnova notranjosti Astre GTC združuje dodelane oblike in dinamične linije. Vpadljiv športni značaj izpostavljajo nove prevleke, z novimi barvami in dekorativnimi elementi, tako pri stopnji opremljenosti Enjoy, kot Sport. Na voljo je nova izvedba usnjenega oblazinjenja s kombinacijo alkantare in nappa usnja. Serijski, športni volanski obroč, s posebej dobrim oprijemom, prav tako izpostavlja vznemirljiv dinamičen značaj Astre GTC.

Glede na to, da imata sprednja sedeža Astre GTC največji pomik v različne smeri v segmentu, omogočata pravšnjo nastavitev za najširši krog voznikov. Ergonomično zasnovana sedeža ponujata nastavitev v osmih smereh, v štirih smereh v višini križa in podaljšano, prilagodljivo podporo zgornjega dela nog. Sedeža sta pridobila certifikat neodvisnih strokovnjakov za zdravje hrbta, organizacije ARG (Aktion Gesunder Rücken) in sta na voljo kot dodatna oprema.

Astra GTC je bila zasnovana in razvita v Oplovem mednarodnem tehnično razvojnem centru v Rüsselsheimu. Izdelovali jo bodo v Gliwicah, na Poljskem.


Galerija: