Novice

Nissan in korporacija 4R Energy sta razvila nov sistem za polnjenje akumulatorje

Podjetji Nissan Motor Co. in 4R Energy Corporation sta oznanili, da sta skupaj razvili sistem polnjenja akumulatorjev električnih vozil, ki združuje generatorje na sončno energijo z visoko zmogljivimi litij-ionskimi akumulatorji. Preizkušanje tovrstnega novega sistema polnjenja se je že začelo na Nissanovem globalnem sedežu v Yokohami.

 

Novi sistem pridobiva električno energijo preko solarnih celic, nameščenih na sedežu vodstva Nissana, in jih shranjuje v litij-ionske akumulatorje, primerljive s tistimi v Nissan LEAFu. S sedmimi polnilnimi postajami (tri za hitro polnjenje in štiri za normalno polnjenje) na sedežu družbe je mogoče s pridobljeno in shranjeno energijo sistema napolniti prazne akumulatorje 1.800 Nissan LEAFov v enem letu.

 

Ta novi sistem omogoča električnim vozilom vožnjo brez izpusta CO2, saj se njihovi akumulatorji polnijo z energijo, pridobljeno izključno iz obnovljivega vira. Gre za rešitev, pri kateri je v sklenjenem energetskem krogu izpust CO2 v vožnji ničeln. Z uporabo enakih litij-ionskih akumulatorjev v električnih vozilih kot v polnilnem sistemu je mogoče električna vozila oskrbovati z energijo kadarkoli, ne glede na vreme, kar veča učinkovitost uporabe energije iz obnovljivih virov.

 

Korporacija 4R Energy, ki sta jo septembra 2010 ustanovila Nissan in Sumitomo Corporation, je že začela s preizkušanjem kompaktnega sistema za shranjevanje električne energije, za katerega so uporabljeni obnovljeni litij-ionski akumulatorji. Ti so bili najprej uporabljeni v Nissan LEAFu in jim je tako sedaj zagotovljen novi, drugi življenjski cikel. Na osnovi večjih sistemom načrtuje korporacija 4R Energy vstop s to novostjo na trg srednje velikih sistemov za shranjevanje energije za poslovno in javno rabo.

 

Nissan in 4R Energy Corporation bosta nadaljevala z raznovrstnimi napori za razvoj trajnostne družbe brez izpustov toplogrednih plinov.

 

Podatki o demonstracijskem, testnem sistemu

Solarne celice

Največja moč: 40 kW (Solar Frontier)

Generator

Nazivna moč: 40 kW (10 kW x 4) (Sanyo Denki Co., Ltd.)

Kapaciteta akumulatorjev

96 kWh (Automotiv Energy Supply Corporation)

Omrežje

Nazivna izhodna moč: 200 kW (Sanyo Denki Co., Ltd.)

Naprave za polnjenje EV

Tri naprave za hitro polnjenje: 3 (50 kW x 3)

Normalno polnjenje: 4 (3,3 kW x 14)

 

4R Energy Corporation

Predsednik

Takashi Sakagami

Naslov družbe

Queen's Tower C 12F, 2-3-5, Minatomirai, Nishi-ku. Yohama City

Ustanovni kapital

450 milijonov jenov

Datum ustanovitve

14. september, 2010

Lastniki

Nissan Motor Co., Ltd. (51 %)

Sumitomo Corporation (49 %)

Dejavnost

Demonstracijsko preizkušanje in študije komercializacije za ponovno uporabo litij-ionskih akumulatorjev, prvotno uporabljenih v električnih vozilih


Galerija: