Predelave

C 63 AMG coupe Black Series

Dirkaški vikend v Nurburgringu je idealen za predstavitev najmočnejšega razreda C vseh časov. Kupejevski C že ima svojo AMG različico, a pri Mercedesu so se odločili še za korak dalje. Predstavili so C 63 AMG Black Series, ki prestavlja vrh ponudbe po brezkompromisnosti in zmogljivosti, ki jo Mercedes , ali pa avtomobilizem na splošno lahko sploh ponudi.

"Črni" C kupe vsebuje znani 6,3-litrski V8, ki zmore kar 380 kW (517 KM) in 620 Nm navora. Dovolj, da ga požene do 100 km/h v samo 4,2 sekundah s pomočjo sedemstopenjskega SPEEDSHIFT menjalnika s funkcijo RACE START. Za dobro trakcijo služi tudi AMG-jev diferencial z zaporo. Brezkompromisno je seveda tudi AMG-jevo nastavljivo podvozje in visoko zmogljive dirkaške zavore. Omisliti si je mogoče tudi posebni "track" paket s posebnimi platišči in z aktivnim hlajenjem diferenciala. Dodatno je na voljo tudi aerodinamični paket, ki vsebuje nastavljivi usmerjevalnike zraka spredaj in nastavljico krilce zadaj (karbon).

Osnovna vizualna značilnost črnih serij je zagotovo izkazovanje mišic. Avtomobil je širok (28 mm širši na stran spredaj in 42 mm na stran zadaj), nizek in zelo agresiven s povečanimi odprtinami za zrak. Vsaka podrobnost na avtomobilu ima funkcijo in je prenešena neposredno iz dirkaških serij, predvsem GT3 tekmovanj, ki jih AMG zelo dobro pozna. AMG-jeva lahka platišča s pnevmatikami 255/45 R19 spredaj in 385/30 R19 zadaj pričajo o dirkaški pojavi.

Notranjost je bolj podrejena drikaškemu vzdušju s šrecej školjkastimi sedeži. Kvalitetno oblazinjenje in žlahtni elementi pa pričajo o luksuzu, ki ga pričarajo pravi mercedesi. Tudi serijska oprema je prav bogata z Audio 20 sistemom in THERMATIC klimatsko napravo. Za varnost je prav tako dobro poskrbljeno z vsemi možnimi asistencami in 3-stopenjskim ESP ter SPEEDTRONIC variabilnim tempomatom. Med pomembnejšo dodatno opremo spadajo že prej omenjena paketa, potem razni karbonski elementi, ki polešajo notranjost in zunanjost, gasilni aparat, ILS, KEYLESS-GO, temnitev stekel.

Po SLK 55 AMG Black Series, CLK 63 AMG Black Series in SL 65 AMG Black Series je dotični coupe četrti model, ki se kiti s to oznako in pooseblja pravo dirkaško vzdušje. Model bo na voljo od januarja 2012 in sicer od 115.430 ? dalje (Nemčija).

www.mb-slovenija.com


Galerija: