Pnevmatike

Mercedes-Benz je za svoj najnovejši CLS izbral pnevmatike Goodyear Eagle F1 Asym

Goodyear je oznanil, da je Mercedes-Benz izbral za originalno opremo svojega novega, ekskluzivnega visokozmogljivega kupeja CLS s štirimi vrati najnovejšo pnevmatiko Eagle F1 Asymmetric 2.

 

Goodyear je v času razvoja te prvovrstne pnevmatike sodeloval z veliko vrhunskimi avtomobilskimi proizvajalci in med tridesetimi projekti, ki so v teku za Eagle F1 Asymmetric 2, je odobritev za Mercedes-Benz CLS prva objavljena.

 

Za nedavno lansirani Mercedes-Benz bodo pnevmatiko v dimenziji 255/40R18 začeli dobavljati le nekaj tednov po njeni mednarodni predstavitvi, za katero je bil prav CLS izbran, da na zahtevni dirkalni progi Monteblanco v Španiji prikaže visoko zmogljivost te pnevmatike.

 

?Ta odobritev je nadaljevanje bogate dediščine programa pnevmatik Goodyear Eagle F1, izbranih za prvo opremo visokozmogljivih vozil,? je povedal Xavier Fraipont, direktor za tehnologijo avtoplaščev za osebna vozila. ?Prejšnja F1 Asymmetric je bila izbrana za najrazličnejše avtomobile, kot so Ferrari California, Porsche Cayman, Boxster in Panamera, Mercedes-Benz razred E ter Audi A7 in A8. Da so Eagle F1 Asymmetric 2 izbrali za ta dinamičen, zadnji model Mercedes-Benza, in to tako kmalu po njeni predstavitvi, je dokaz izredne zmogljivosti in zaupanja v kakovost te najnovejše pnevmatike.?

 

Eagle F1 Asymmetric 2 pa ni deležna samo odobritev za prvo opremo ampak že od same predstavitve naprej tudi priznanj na testih. Priznana nemška revija Auto Zeitung je testirala serijo vrhunskozmogljivih pnevmatik in opredelila najnovejšo pnevmatiko Goodyear kot ?zelo priporočljivo?. Testni vozniki revije so izjavili, da je bila nova Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 ?dobra pri zaviranju in ves čas varna?. V tem se odražajo tudi ugotovitve testov TÜV, v katerih so izpostavili izjemno učinkovitost pnevmatike pri zaviranju.

  

Potrjeno od TÜV: krajša zavorna pot na mokrih in suhih cestah

 

Pnevmatiko Eagle F1 Asymmetric 2 so temeljito preizkusili v neodvisni organizaciji za testiranje TÜV SÜD Automotive, in sicer decembra 2010 na testnih progah v Franciji in Nemčiji. Pnevmatika se je izjemno dobro obnesla, saj je dosegla tri metre krajšo zavorno pot na mokrih cestah od povprečja treh glavnih konkurenčnih pnevmatik, s katerimi so jo primerjali. Ko se je Eagle F1 Asymmetric 2 že popolnoma ustavila, so se testirane konkurenčne pnevmatike še vedno kotalile s povprečno hitrostjo 22 km/h.

 

Pnevmatika se je dobro odrezala tudi na testih zaviranja in vodljivosti na suhi podlagi, saj se je ustavila dva metra prej od povprečne zavorne poti treh glavnih tekmic. Tudi na suhih cestah so se testirane konkurenčne pnevmatike še vedno kotalile s povprečno hitrostjo 22 km/h, medtem ko se je Goodyear Eagle F1 že popolnoma ustavila.

 

Prav tako so testi organizacije TÜV SÜD Automotive potrdili, da ima Eagle F1 Asymmetric 2 prvorazreden kotalni upor v svoji kategoriji, kar je za avtomobilske proizvajalce zelo pomembno, saj se nenehno trudijo, da bi pri svojih avtomobilih zmanjšali izpuste CO2.

Galerija: