Novice

NISSAN LEAF DOSEGEL OCENO PETIH ZVEZDIC NA PREIZKUSNEM TRKU NCAP V ZDA

Nissan LEAF je prvi popolnoma električni avtomobil, ki mu je National Highway Transportation Safety Administration podelila oceno petih zvezdic

 

Popolnoma električni Nissan LEAF je v okviru programa ocenjevanja novih avtomobilov (NCAP) organizacije National Highway Transportation Safety Administration dosegel oceno petih zvezdic za celostno varnost vozila. Nissan LEAF je prvo popolnoma električno vozilo, ki je ob preizkušanju po navedenem programu pridobilo to najvišjo oceno. Ob tem ne gre spregledati, da je National Highway Transportation Safety Administration za avtomobile, izdelane leta 2011, uveljavil zahtevnejša merila za varnost in zato ima pridobitev ocene petih zvezdic toliko večji pomen. Ob vsem je inštitut Insurance Institute for Higway Safety Nissan LEAF proglasil za posebej varnega in mu podelil naziv Top Safety Pick ter ga tako predstavil kot avtomobil najboljšega varnostnega izbora.

 

Najvišjo oceno varnosti je Nissan LEAF dosegel tudi zaradi popolne varnostne opreme. Med serijsko vgrajene varnostne elemente in sisteme tako sodi Nissanov napredni sistem varnostnih zračnih blazin (AABS) z dvostopenjskim napihovanjem obeh čelnih zračnih varnostnih blazin spredaj, ki deluje v povezavi z varnostnima pasovoma in posebnim tipaloma za zasedenost sopotnikovega sedeža spredaj. V sprednja sedeža sta vgrajeni še stranski varnostni zračni blazini. V strop ob strani sta nameščeni varnostni zračni zavesi, ki se napihneta po celotni dolžini notranjosti in tako nudita zaščito potnikom spredaj in zadaj. Sprednja sedeža sta opremljena s tritočkovnima varnostnima pasovoma, z zategovalniki in sistemom programiranega popuščanja. Voznikov sedež je opremljen še s posebnim sistemom sproščanja zategnjenega pasu. Trdno vpetje otroških sedežev je zagotovljeno tudi z zgornjo točko vpetja. Ob tem so zadnja vrata opremljena z varnostnim sistemom, ki otrokom preprečuje odpiranje vrat. Del serijske opremljenosti vseh avtomobilov LEAF sta še sistema dinamičnega nadzora stabilnosti (VDC) in preprečevanja zdrsa pogonskih koles (TCS).


Galerija: