Novice

Ford Focus in C-MAX osvajata z novimi tehnologijami

?        Obsežen nabor naprednih tehnologij Fordovim voznikom prinašajo udobje, varnost ter s tem navdušijo kupce Focusov in C-MAXov, da se pri nakupu odločijo za nove tehnologije.

 

?        Več kot 32 odstotkov lastnikov C-MAXa in 20 odstotkov lastnikov Focusa po vsej Evropi izkoristi prednost sistema za aktivno pomoč pri parkiranju (Active Park Assist), medtem ko se 20 odstotkov lastnikov Focusa pri nakupu novega avtomobila odloči tudi za sistem, ki preprečuje nalet pri nizkih hitrostih.

?        Sistem za opozarjanje na nenamerno menjavo smernega pasu, sistem za ohranjanje smernega pasu, sistem na opozarjanje na zbranost voznika, sistem za preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi žarometi in prepoznavanje prometnih znakov so na voljo v novem Focusu. Sistemi za aktivno pomoč pri parkiranju, za opozarjanje na mrtvi kot v vzvratnih ogledalih in sistem za pomoč pri speljevanju v klanec so poleg Focusa na voljo tudi pri       C-MAXu.

 


Številni kupci novega Focusa in C-MAXa se pri izbiri opreme za nov avto odločijo za posamezne sisteme iz nabora najsodobnejše Fordove tehnologije, ki zmanjšujejo stres v vožnji.

 

V letu 2011 je bilo izdelanih več kot 170.000 novih Ford Focusov, od tega se je 20 odstotkov lastnikov pri nakupu odločilo za sistem, ki preprečuje nalet pri nizki hitrosti in izbralo sistem za aktivno pomoč pri parkiranju.

Sistem za aktivno pomoč pri parkiranju je zelo zaželen tudi pri kupcih novega C-MAXa, kar 32.7 odstotka kupcev izmed 66.000 izdelanih vozil je izbralo to praktično funkcijo.


Te tehnologije - v kombinaciji s sistemi za opozarjanje na mrtvi kot , sistemom za speljevanje v klanec in omejevalnikom hitrosti, ki so na voljo tako v C-MAXu kot Focusu, so sistem za opozarjanje na nenamerno menjavo smernega pasu, sistem za ohranjanje smernega pasu, sistem na opozarjanje na zbranost voznika, sistem za preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi žarometi in prepoznavanje prometnih znakov na voljo v novem Focusu in dokazuje, da Fordova ponudba vrhunskih tehnologij za pomoč vozniku vodilna v segmentu. 

 

?Z odzivom strank, pri izbiri predstavljene tehnologije, ki jo Ford ponuja v novem Focusu in C-MAXu smo zadovoljni,? je dejal Helmut Reder, glavni inženir za Ford Focus globalno.

 

?V tehnologijo, samo zaradi tehnologije ne verjamemo in pri razvoju sodobnih sistemov smo stremeli k izpopolnjevanju relanih potreb voznikov in jim zagotoviti udobnejšo, varnejšo vožnjo s Fordovimi avtomobili. Prvi rezultati so spodbudni in že kažejo, da so vozniki nove tehnologije sprejeli in jim pripisujejo pozitiven benefit.?

 

Focus že od sredine marca utira pot do novih kupcev v vsej Evropi in navdušuje s sodobnimi tehnologijami. Dva sistema se ponašata z osvojenimi EuroNCAP nagradami in sicer:

 

-        sistem, ki preprečuje nalet pri nizkih hitrostih

-        sistem za ohranjanje smernega pasu.


Pozitiven sprejem vgrajenih tehnologij se izraža tudi v številu prodanih vozil s tako opremo. Kar 20 odstotkov novih Focusov je prodanih s sistemom za preprečevanje naleta pri nizkih hitrostih. Le ta zmanjšuje verjetnost naleta v vozilo, ki v počasnem prometu vozi pred vami (pri hitrostih manjših od 30 km/h), saj v primeru nevarnosti trčenja samodejno zavira (pri hitrosti manjši od 15 km/h).

 

Novi Ford Focus intenzivno spremlja promet pred vami s sistemom za opozarjanje na nenamerno menjavo smernega pasu, sistemom za ohranjanje smernega pasu, sistemom na opozarjanje na zbranost voznika, sistemom za preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi žarometi in prepoznavanjem prometnih znakov. Sistem za aktivno pomoč pri parkiranju, sistem za opozarjanje na mrtvi kot v vzvratnih ogledalih in sistem za pomoč pri speljevanju v klanec pa je na voljo tudi na C-MAXu.

 

?Ponosni smo na dejstvo, da Focus prinaša najbolj impresiven nabor sodobnih tehnologij v segmentu,? pravi Reder. ?Sodobne tehnologije vozniku pomagajo in spremljajo številne vplive na nevarnosti, ki voznika predhodno opozorijo in celo posredujejo pri preprečevanju nesreč, če situacija to zahteva. Focus opremljen s sistemi za pomoč vozniku zagotovo prinaša večjo varnost v cestnem prometu potnikov in drugih udeležencev v prometu.?

 

Opis: Novi Ford Focus je opremljen s številnimi sodobnimi tehnologijami, ki prinašajo vozniku udobje in večjo varnost na cesti. Zaželenost sodobnih tehnologij pri Fordovih kupcih v Evropi narašča.

 

 

Opis: Sistem za aktivno pomoči pri parkiranju avto samodejno usmeri na parkirni prostor in na enostaven način avtomatsko bočno vzvratno parkira ? praktična funkcija je popularna tako na C-MAXu kot Focusu.

 

 

 

Opis: Skoraj vsak tretji kupec svojega C-MAXa opremi s sistemom za aktivno pomoč pri parkiranju.


Galerija: