Novice

SEBASTIEN LOEB NADALJUJE SVOJO KARIERO PRI CITROËNU

Citroën in Sébastien Loeb sta se odločila, da bosta nadaljevala svojo čudovito športno dogodivščino in se v sezonah 2012 in 2013 svetovnega prvenstva v rallyu FIA (WRC) potegovala za nove zmage.

 

Sedemkratni svetovni prvak Sébastien Loeb, ki je voznik pri znamki Citroën od leta 2001 dalje, se je odločil, da bo za dve sezoni podaljšal svoje sodelovanje s Citroënom in se skupaj s sovoznikom Danielom Eleno potegoval za nove zmage za volanom dirkalnika DS3 WRC.

 

Sébastien Loeb se loteva tega novega izziva z navdušenjem: "S prihodom drugih proizvajalcev na prvenstvo bo v prihodnjih sezonah konkurenca večja. Predvsem zaradi spremembe pravila o vrstnem redu starta leta 2012, ko se bodo morali vsi tekmovalci boriti pod enakimi pogoji. Pri spopadanju z njimi zaupam v Citroënovo ekipo, ki jo dobro poznam in v dirkalnik DS3 WRC, ki sem ga pomagal nastavljati skupaj z ekipo Citroen Racing ..."

 

Frédéric Banzet, generalni direktor Citroën: "Sébastien Loeb je odličen ambasador znamke Citroën. Njegova in naša podoba sta danes tesno povezani. Pooseblja drznost, športno vedenje, tekmovalni duh - vse vrednote, ki jih cenimo. Ponosni smo na njegovo zvestobo Citroënu in nadaljevanje njegove poklicne poti z ekipo, s katero sodeluje že od vsega začetka".


Galerija: