Novice

Volvo Car Corporation je v drugi četrtini leta zabeležil rast dobička

V drugem četrtletju leta 2011 je bil bruto dobiček 600 milijonov švedskih kron, kar je 170 milijonov kron več kot v enakem obdobju lani.

 

?Postopoma se vračamo na raven trajne donosnosti, vendar pa moramo danes za doseganje istih ciljev vložiti več dela. Naš cilj je oživiti znamko Volvo in privabiti nove kupce, rezultati pa so že vidni na mnogih trgih, kjer se prodaja povečuje,? pravi Stefan Jacoby, predsednik uprave Volvo Car Corporation.

 

Zvišanje poslovanja v višini 170 milijonov švedskih kron je moč pripisati večji proizvodnji in širši ponudbi modelov vozil, kar je deloma pokrilo tudi večje stroške namenjene naložbam v širitve in negativnim gibanjem menjalnih tečajev. Prihodki so bili 33 bilijonov švedskih kron, kar je 3.5 bilijonov švedskih kron več kot leto pred tem. V prvih šestih mesecih leta 2011 je Volvo Car Corporation imel 1.2 bilijona švedskih kron dobička.

Prodaja v drugem četrtletju se je zvišala za 26,6 %, kar je znašalo 123.919 enot, v primerjavi z 97.884 enot v letu 2010.

 

Rast prodaje je bila zabeležena v vseh regijah, s Kitajsko na čelu, kjer je bila rast v primerjavi z letom 2010 kar 62,1-odstotna. V primerjavi z letom 2010 se je prodaja v Severni Ameriki zvišala za 43 %, v Nordijski regiji za 17,7 %, v Evropi pa za 15,5 %. Tudi tržni delež se je, glede na prejšnje leto, zvišal v vseh regijah.

 

V prvi polovici leta 2011 je Volvo Car Corporation prodal 230.746 vozil, kar je 20,3 % bolje kot v letu pred tem. Junija je Volvo objavil potrebo po širitvi proizvodnje in pričel s programom zaposlovanja dodatnih 600 delavcev.

Najbolj prodajana sta modela Volvo S60 in V60, sledi jima Volvo XC60 crossover, katerega prodaja iz meseca v mesec narašča. Poslanstvo Volvo Car Corporation, zmanjšati izpust, postaja vse bolj cenjeno tudi pri kupcih. Drugo četrtletje sovpada s pričetkom proizvodnje prvega 260 Volvo C30 Electric s katerim Volvo Car Corporation predstavlja novo generacijo avtomobilov brez izpušnih emisij.

Rezultati prvega polletja so zelo vzpodbudni, vendar pa zaradi trenutne nestabilne ekonomske klime lahko pričakujemo upad dobička v drugem polletju. V poslovnih rezultatih tretjega četrtletja se bo verjetno odražala tudi manjša proizvodnja zaradi poletnih počitnic.

 

?Trenutne razmere v globalni ekonomiji nam otežujejo kakršne koli napovedi v zvezi z dogajanjem na avtomobilskem trgu, zato moramo biti pripravljeni na spremembe potreb in želj potrošnikov,? pravi Stefan Jacoby, Predsednik uprave Volvo Car Corporation

 


Galerija: