Novice

Ford je za prikaz naprednih možnosti novega Focusa uporabil najnovejšo Microsoft

?        Nova igra, ki jo je razvil Ford, poskrbi za zabavo pri bočnem parkiranju.

 

?        Igralci lahko s pomočjo Microsoftovih tipal gibanja ?Kinect? tekmujejo s Fordovo tehnologijo za aktivno pomoč pri parkiranju.

 

?        Prostoročna igra vključuje tudi tekmovanje v odkrivanju prometnih znakov, kot jih prepoznava Fordova funkcija za zaznavanje prometnih znakov.

 

?        Prototip videoigre je bil predstavljen 17. avgusta, z njo pa so se v Londonu poigrali predstavniki medijev in občinstva na startu turneje ob stoletnici Forda v Veliki Britaniji.

 

Lahko posameznik premaga Fordove napredne tehnologije? Ta izziv zastavlja prototip nove videoigre, ki so jo pri Fordu razvili z uporabo Microsoftove tehnologije za zaznavanje gibanja Kinect. V zasnovi igre so upoštevani tehnološko napredna tipala, kamere in programska oprema Fordove aktivne pomoči pri parkiranju in funkcije za zaznavanje prometnih znakov, igralci pa bodo kmalu odkrili odgovor na vprašanje, ali lahko premagajo tehnologijo.

 

Igra deluje na naslednji način: Igralci skušajo s premikanjem rok kar se da hitro bočno parkirati Forda Focusa, njihovo ravnanje pa spremlja tehnologija za zaznavanje gibanja. S popolnim manevriranjem si igralec zasluži čestitke na zaslonu, povsem drugačno sporočilo pa se pokaže, če slabo parkira, zadene drugo vozilo ali potrebuje več kot dovoljenih 20 sekund.

 

Podobno se lahko igralci pomerijo v hitrosti in natančnosti prepoznavanja prometnih znakov; pri tem morajo z roko označiti ustrezen prometni znak med potovanjem po navidezni avtocesti. Z naraščanjem števila prepoznanih znakov se povečuje hitrost prikazovanja in igra postaja vse težja.

 

?To je zabaven način, da ljudi vseh starosti seznanimo z naprednimi tehnologijami v novem Focusu,? je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa. ?Upamo, da bodo uporabniki spoznali, kako natančno in hitro delujeta oba sistema in da je tehnologijo pri bočnem parkiranju in zaznavanju prometnih znakov pravzaprav nemogoče premagati.?

 

Ford je igro predstavil v parku Potters Field pri znanem londonskem mostu Tower Bridge med dogodkom ob stoletnici Forda v Veliki Britaniji. Igro so preizkusili predstavniki medijev in javnosti, ljubitelji Fordovih vozil po vsej Evropi pa bodo kmalu imeli priložnost, da se pomerijo s tehnologijo, saj bo Fordova igra za konzolo Kinect kmalu na voljo na izbranih Fordovih evropskih dogodkih, preverjajo pa tudi možnost preizkusov v prodajno-servisnih centrih.

 

 

 

 

Pametne Fordove tehnologije

 

?        Aktivna pomoč pri parkiranju ? napreden nov sistem, ki pri bočnem parkiranju samodejno usmeri vozilo v parkirno mesto. Sistem uporablja dve ultrazvočni tipali za zaznavanje prostora med parkiranimi vozili. Ko zazna primerno veliko mesto, ki lahko meri le 1,2 dolžine vozila, na zaslonu v sredinski konzoli prikaže obvestilo za voznika in natančna navodila za parkiranje. Voznik nadzira pedal za plin in zavore ter izbira prvo ali vzvratno prestavo, vozilo pa povsem samodejno obrača volan.

 

?        Prepoznavanje prometnih znakov ? s pomočjo naprej usmerjene kamere prepoznava prometne znake ob cesti in jih prikaže na informacijskem zaslonu. Sistem lahko prikaže tudi opozorilo, če voznik preseže omejitev hitrosti, in je tako koristen pripomoček v gostem prometu.


Galerija: