Novice

Podelitev priznanja ?Euro NCAP Advanced? Mazdi na avtomobilskem salonu v Frankfu

Mazda je pretekli teden na letošnjem avtomobilskem salonu v Frankfurtu za svoj radarski sistem za nadzor dogajanja za vozilom (RVM) v Mazdi3 prejela priznanje  ?Euro NCAP* Advanced?.  Organizacija Euro NCAP omenjeno priznanje podeljuje avtomobilskim proizvajalcem, ki s svojimi novimi varnostnimi tehnologijami dokazano pripomorejo k izboljšanju varnosti.

 

Priznanje sta na frankfurtskem salonu predala vodja komuniciranja Marie Brasseur in programski vodja Aled Williams, ki sta pri organizaciji Euro NCAP zadolžena za ocenjevanje. Nagrado sta prevzela Takaši Jamanouči, predsednik in glavni izvršni direktor Mazde Motor Corporation, in Jeff Guyton, predsednik in glavni izvršni direktor Mazde Motor Europe.

 

?Zelo smo ponosni na prejeto priznanje, ki predstavlja nagrado varnostni tehnologiji, ki nudi zaščito našim kupcem. Je rezultat trdnega dela za doseganje optimalne varnosti potnikov. Večina Mazdinih trenutnih modelov že ima vgrajen sistem RVM, poleg tega naši inženirji za varnost nenehno prenavljajo in izboljšujejo celotno varnostno opremo,? je ob prevzemu priznanja dejal Jeff Guyton.

 

Mazdin radarski varnostni sistem RVM vozniku pomaga pri izogibanju nevarnim situacijam ali celo trkom ob menjavi voznega pasu. Dva radarska senzorja, pritrjena na obeh straneh zadnjega odbijača, konstantno merita razdaljo in relativno hitrost do avtomobilov za vozilom. Sistem pri hitrosti nad 60 km/h z indikatorsko lučko v stranskem ogledalu na vratih opozori voznika o vozilu v mrtvem kotu ali o približevanju vozila temu območju v roku petih sekund v razdalji 50 metrov. Če voznik ob menjavi pasu v smeri približujočega se vozila vključi še smernik, se nemudoma vključita utripajoča indikatorska lučka in zvočni signal, ki voznika opozorita na nevarnost menjave pasu. Omenjeni sistem je zasnovan tako, da brezhibno deluje praktično ob vsakem vremenu in zaznava vse tipe vozil, vključno z motornimi kolesi.

 

Organizacija Euro NCAp je nagradila sistem RVM v aktualni Mazdi3, omenjena varnostna pomoč pa je sicer na voljo tudi v Mazdi5, Mazdi6 in Mazdi CX-7. Sistem RVM bo poleg Mazdine inovativne tehnologije SKYACTIV vgrajen tudi v novo kompaktno športno terensko vozilo Mazda CX-5, ki na naš trg prihaja v prvi polovici prihodnjega leta.



* Evropski program ocenjevanja novih avtomobilov


Galerija: