Novice

Opel Vivaro dosegel mejnik pol milijona izdelanih vozil

Pripravljen na leto 2012: novi motorji evro 5 in posebej učinkovita različica ecoFLEX

Vivaro je postavil zgodovinski mejnik za Oplove dostavnike. Avgusta 2011 je namreč iz tovarne Luton v Angliji zapeljal že 500.000. izjemno prepoznaven dostavnik. Vivaro, ki je na voljo kot furgon, kombi, mini avtobus in različica s platformo za najrazličnejše nadgradnje, je za dosego polovice milijona izdelanih enot potreboval približno deset let.

?Povpraševanje po Opel Vivaru je zelo veliko po vsej Evropi. Z vsestranskostjo, veliko uporabnostjo in gospodarnostjo je namreč eden najbolj priljubljenih dostavnikov v Evropi,? je dejal Alain Visser, podpredsednik Opla za prodajo, marketing in poprodajo, ob tem, ko je dostavnik dosegel pomemben mejnik v izdelavi.

Izjemnost vozila potrjujejo tudi prodajne številke, saj drži Vivaro z letno prodajo nad 70.000 vozil, skorajda desetodstoten tržni delež.

Vivaro ecoFLEX: za 0,6 litra manjša poraba goriva

Leta 2012 bo Vivaro na voljo le z motorjem 2.0 CDTI, skladnim z merili za sestavo izpušnih plinov evro 5. S serijskim čistilcem trdnih delcev v izpušnem sistemu (DPF) bo motor na voljo z dvema zmogljivostnima stopnjama, 66 kW/90 KM in 84 kW/114 KM. To pomeni, da je Opel Vivaro pridobil zeleno oznako glede emisij, ki mu dovoljuje vožnjo tudi v okoljsko občutljivih območjih.

Leta 2012 bo ponudbo premierno dopolnil Vivaro ecoFLEX, z izpustom CO2 manjšim od 180 g/km in za 0,6 l/100 km manjšo porabo goriva. Vivaro ecoFLEX je tako sočasno prijazen do okolja in posebej učinkovit, saj potrebuje le 6,9 litra goriva za 100 km vožnje. Vivaru ecoFLEX to zagotavljajo izboljšave na serijski izvedbi pogonskega sklopa z motorjem 2.0 CDTI. Motor ima izboljšano upravljanje hladilnega sistema, daljša so prestavna razmerja, ob tem pa je dno dostavnika bolj aerodinamično, kolesa pa imajo manjši kotalni upor. Vivaro ecoFLEX bo na voljo v različnih izvedbah, kot furgon, kombi, Tour in Life.

Šest izhodiščnih različic s prostorom za šest do devet ljudi ali za 8,4 kubičnega metra tovora

Od leta 2001 sodeluje Opel pri izdelavi Vivara, ki postavlja nova merila glede uporabnosti in učinkovite porabe goriva, s partnerjem v industrijski kooperaciji Renaultom. Kupci lahko ob naročilu izbirajo med dvema medosnima razdaljama, dvema višinama in številnimi izhodiščnimi izvedbami. Nosilnost Vivaro z največjo prostornino tovornega prostora 8,4 kubičnega metra znaša 1210 kg. S kombijem se lahko pelje do osem ljudi. Vivaro je na voljo tudi z ravnim, praznim delom za kabino, namenjenim najrazličnejšim individualnim nadgradnjam, kot je tista pri izvedbi večnamenskega vozila za preživljanje prostega časa Life, razvitega v sodelovanju z Westfalio.

Pred meseci sta Opel in Renault oznanila nadaljevanje industrijske kooperacije. Zagon proizvodnje naslednjega rodu Vivara je načrtovan za leto 2014.


Galerija: