Novice

Raziskava rabljenih vozil: Opel Insignia na vrhu

Najvišja ocena za Insignio pri ocenjevanju rabljenih avtomobilov v Nemčiji

Opel Insignia je najboljši rabljeni avtomobil v srednjem avtomobilskem razredu, na osnovi raziskave nemškega Združenja za tehnične preglede GTÜ (Gesellschaft für Technische Überwachung mbH), ki so jo predstavili na mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Pregled stanja rabljenih avtomobilov za leto 2012 potrjuje, da je Insignia najbolj kakovosten rabljen avtomobil do tretjega leta starosti. V pregledu so rabljeni avtomobili ocenjeni in razporejeni glede trajnosti brezhibnega delovanja.

Raziskava GTÜ 2012 izhaja iz več kot pet milijonov splošnih pregledov, več kot 240 različnih modelov v zadnjih dveh letih. V končni oceni so bile podane tako pozitivne kot negativne ocene vozila. Opel Insignia je pristala v vrhu vseh kategorij raziskave.

Prvi mož GTÜ, Rainer de Biasi pravi: ?Pri generalnem pregledu Insignie je prišla do izraza izjemna kakovost izdelave.? Ob tem je dodal: ?Insignia je novinka na trgu rabljenih avtomobilov, vendar je kljub temu neizpodbitna zmagovalka v srednjem razredu.?

Motorji Opel Insignie so bili izboljšani s posebno pozornostjo glede porabe goriva. Motor 1.4 Turbo različice Insignia ecoFLEX, je namreč najbolj gospodaren v celotnem srednjem razredu. Ta sodoben pogonski agregat doseže največjo moč 103 kW/140 KM. Ob delovni prostornini 1,4 litra potrebuje za 100 km vožnje le 5,7 litra goriva. Dva litra manj, kot 1,8-litrski motor, ki ga nadomešča, ki je prav tako dosegel največjo moč 103 kW/140 KM. Skladno z manjšo porabo, je manjši tudi izpust CO2. Zmanjšan je namreč za 45 g/km in znaša 134 g/km. Ponudbo dizelskih motorjev dopolnjuje novi, še učinkovitejši motor 2.0 CDTI ecoFLEX, z največjo močjo 118 kW/160 KM. Motor doseže izpust 115 g CO2/km in porabi na 100 km vožnje 4,3 litra goriva.


Galerija: