Predstavitve

CITROËN C4 AIRCROSS: NOV PRISTOP NA PODROČJU KOMPAKTNIH ŠPORTNIH TERENCEV

Po prodajnem uspehu novega CITROËN C4, ki so ga od začetka prodaje pred točno enim letom, proizvedli v več kot 100.000 primerkih, je znamka Citroën dopolnila svoj izbor vozil s popolnoma novim vozilom: CITROËN C4 AIRCROSS. S tem novim modelom znamka CITROËN odločno spreminja klasične standarde, ki veljajo za kompaktne športne terence. Z združitvijo dizajna in tehnološke inovacije se CITROËN C4 AIRCROSS prilagaja sodobnemu načinu življenja, ki vključuje vsakodnevno pustolovščino. Ta avtomobil z novo obliko karoserije, ki črpa najboljše strokovno znanje znamke, kombinira vlečno moč terenskega vozila z udobjem in ugodjem v vožnji, ki je na ravni limuzine. CITROËN C4 AIRCROSS, ki bo glede na tip motorja, na voljo kot izvedenka na dvokolesni in štirikolesni pogon, bo na tržišče prišel konec prvega polletja 2012 in bo z vidika emisij CO2 uvrščen med vodilnimi v svojem razredu.

 

 

Izrazit stil v skladu s Citroënovimi vrednotami

 

Na področju stila CITROËN C4 AIRCROSS črpa v svojih koreninah in združuje dinamičnost svojih modelov z mišičastimi linijami terenskega vozila.

Izrazite stilske poteze: vodoravne linije na prednjem delu na skrajnih koncih prekinjajo aerodinamične odprtine, ki poudarjajo njegovo kompaktno zunanjost. Poteze pokrova motornega prostora, vidne z voznikovega mesta, širši blatniški koši in manjša previsa poudarjajo vtis trdnosti, ki ga daje ta nova oblika karoserije.

Skrbno načrtovane podrobnosti: vsak element je bil zasnovan tako, da harmonično združuje stil in učinkovitost. LED diode, ki so navpično nameščene v aerodinamičnih odprtinah na prednjem delu, dajejo vozilu CITROËN C4 AIRCROSS viden pečat tako podnevi kot ponoči. Zaradi boljšega pretoka zraka in zmanjšanja emisije CO2. je bila posebna pozornost namenjena zasnovi velikih 18-palčnih koles in zadnjih luči, ki se navdihujejo neposredno pri konceptnem vozilu Hypnos.

Sofisticirana oblika: CITROËN C4 AIRCROSS razpolaga z bočnimi utripalkami, vgrajenimi v zunanja ogledala, s svetlobnimi vodniki v sklopu zadnjih luči in s kamero za vzvratno vožnjo, vgrajene v kromirano letev prtljažnih vrat.

Izrazit zunanji stil neposredno povzema Citroënove stilske značilnosti: od strani, je rebro v obliki narobe obrnjene plavuti morskega psa, ki prav tako spominja na bočno zastekljeno površino konceptnega avtomobila Hypnos, okrašeno s kromirano vetrno rožo, ki priča o njegovi pripadnosti družini športnih terencev znamke Citroën.

 

Pametno vozilo s prilagodljivim prenosom

 

S sistemom štirikolesnega pogona zadnje generacije ponuja CITROËN C4 AIRCROSS optimalno lego vozila na cesti v vseh okoliščinah. Ta tehnologija omogoča predvsem stalno vožnjo s štirikolesnim pogonom z zagotavljanjem najboljše porazdelitve navora med prednjimi in zadnjimi kolesi.

Glede na svoje želje in potrebe, lahko voznik prek upravljalnega stikala, nameščenega za prestavno ročico, ročno izbira med tremi načini prenosa: način na 2-kolesni pogon (2WD) za optimalno porabo goriva, način na 4-kolesni pogon (4WD), ki samodejno spreminja porazdelitev navora med prednjo in zadnjo premo, ali način "lock", ki poveča posredovani navor na zadnjih kolesih za zagotovitev maksimalne vlečne moči vozila v pogojih s slabšim oprijemom.

 

Zgledna stopnja emisije CO2

 

V skladu s prizadevanji znamke Citroën za varovanje okolja se CITROËN C4 AIRCROSS uvršča med vodilnimi v svojem razredu na področju emisij CO2 pri opremljenosti z motorjem HDi 110 v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Da bi si lahko vsakdo izbral izvedenko, ki najbolj ustreza njegovemu načinu življenja, bo motor HDi 110 na voljo z izvedenko na 2-kolesni in na 4-kolesni pogon.

Že na začetku prodaje bo CITROËN C4 AIRCROSS na voljo tudi z zmogljivim motorjem HDi 150 (na voljo tudi v izvedenki z 2 in 4-kolesnim pogonom z ročnim šeststopenjskim menjalnikom) in z bencinskim motorjem 1.6i s 115 konjskimi močmi (na voljo v izvedenki z 2-kolesnim pogonom z ročnim petstopenjskim menjalnikom).

 

Kompaktnost, okretnost in užitek v vožnji

 

Njegove kompaktne mere (dolžina 4,34 m; širina 1,80 m; višina 1,63 m) in njegova okretnost (obračalni krog 10,6 m) omogočajo, da se brez zadržkov premika po mestnem okolju. Prostorna notranjost (5 sedežev) in prostornina prtljažnika (442 l), ki sta na ravni limuzin višjega razreda, ustrezajo zahtevam sodobnega načina življenja. Na podvozju, ki predstavlja optimalno sintezo med udobjem in lego na cesti, so bile izvedene posebne nastavitve, da bi lahko ustrezale vrednotam znamke CITROËN.


Galerija: