Pnevmatike

Goodyear in NASCAR podaljšujeta pogodbo


Goodyear bo do leta 2017 še naprej izključni dobavitelj pnevmatik

 Goodyear Tire & Rubber Company in zveza NASCAR sta oznanila, da sta podpisala pogodbo, po kateri bo Goodyear še nadaljnjih pet let izključni dobavitelj pnevmatik, ki se uporabljajo v treh vrhunskih dirkalnih serijah NASCAR.   

S pogodbo, veljavno do sezone 2017, Goodyear ostaja ?izključni dobavitelj pnevmatik? za serije NASCAR Sprint Cup, NASCAR Nationwide in NASCAR Camping World Truck. Goodyear z NASCAR-jem neprekinjeno sodeluje že od petdesetih let, ko je začel dobavljati dirkalne pnevmatike, kar predstavlja enega najdaljših programov o dobavi proizvodov na vseh športnih področjih. Poleg tega je Goodyear že od leta 1997 izključni dobavitelj pnevmatik za vse tri vrhunske dirkalne serije. 

?Navedeno podaljšanje pogodbe je nadaljevanje sodelovanja med strokovnjaki,? je povedal Pierre Jambon, podpredsednik za področje izven cestnih pnevmatik v podjetju Goodyear. ?NASCAR je nedvomno strokovnjak za dirke z avtomobili redne proizvodnje, prirejenimi za dirkanje, in Goodyear je izbral zaradi strokovnega znanja ter izkušenj pri zagotavljanju vrhunske zmogljivosti. Zmogljivost naših pnevmatik na dirkalnih progah potrjuje vrednost blagovne znamke, voznikom vliva zaupanje, privržencem pa omogoča, da so deležni vznemirljivega dirkanja. Ponosni smo, da bomo še naprej neločljivi del NASCAR-ja.?

 ?Naše dolgoletno sodelovanje s podjetjem Goodyear priča o dosledni visoki kakovosti pnevmatik, ki jih le-ta dobavlja dirkalnim moštvom,? je povedal Jim O?Connell, vodja prodajne službe pri zvezi NASCAR. ?Niso samo strokovnjaki na področju zmogljivosti pnevmatik ampak tudi znamka, ki razume, kako se na ustvarjalen način učinkovito vključiti in se povezati z našimi privrženci.?

 

O zvezi NASCAR

National Association for Stock Car Auto Racing, Inc. (NASCAR) je upravljavski organ s sankcijskimi pristojnostmi na področju enega najpomembnejših športov Severne Amerike. Dirke NASCAR se prenašajo v več kot 150 državah in v 20 jezikih. V Združenih državah se dirke prenašajo na FOX, TNT, ABC/ESPN/ESPN2, SPEED in na satelitskem radiju SiriusXM. Privrženci dirk NASCAR so ob upoštevanju vseh športnih področij med najbolj zvestimi določeni blagovni znamki, zato je tu udeleženih tudi več podjetij Fortune 100 kot v katerem koli drugem športu. NASCAR zajema tri nacionalne serije (NASCAR Sprint Cup, NASCAR Nationwide in NASCAR Camping World Truck), štiri regionalne serije, eno lokalno serijo ter dve mednarodni seriji. Za več informacij in celoten program obiščite www.nascar.com. Spremljajte dirke NASCAR na www.facebook.com/NASCAR ali na Twitterju: @NASCAR.


Galerija: