Novice

Poslovni Poligon Porsche Slovenija zopet navdušil

Od četrtka, 8. septembra, do sobote, 10. septembra, se je na razgretem asfaltu AMZS Centra varne vožnje na Vranskem predstavilo 112 vozil avtomobilskih znamk, ki jih zastopa Porsche Slovenija: Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT, Volkswagen Gospodarska vozila in Porsche. V treh dneh, kolikor je trajal letošnji Poslovni poligon, jih je občudovalo, testiralo in z njimi uživalo preko 800 obiskovalcev.

Dogodek je potekal v duhu vrhunske kakovosti in inovativnih rešitev, ki smo jih vajeni pri avtomobilih omenjenih znamk, in obiskovalcem nudil številne aktivnosti ter zabavo.

Z nekajminutnim vratolomnim ?air showom? ga je najprej odprl Peter Podlunšek, ki je nakazal, da bodo naslednji dnevi res nekaj posebnega. Na Dinamičnem krogu so obiskovalci v družbi najboljših slovenskih reli voznikov drseli po ovinkih in iskali oprijem v jeklenih lepotcih, med katerimi je največ pozornosti požela prirejena Škoda Fabia S2000 Aleksa Humarja. Terenski krog je gostom pokazal, da se počasi zares daleč pride, ne glede na vozne razmere ? še posebej, če je pri tem v pomoč najnaprednejša avtomobilska tehnologija. Na Varnem in Spretnostnem krogu so se naučili reagirati v nepredvidljivih situacijah, izvedeli, koliko časa dejansko potrebujemo, preden sploh začnemo zavirati, in se imeli priložnost pomeriti v mini dirki okoli stožcev, pri čemer so morali pokazati vse pridobljeno znanje.

Napotke, navodila in nasvete so ves čas vztrajno, razumljivo in prijazno podajali inštruktorji AMZS centra varne vožnje, ki so ponovno dokazali, da so pravi mojstri svojega dela. Tako so med drugim na Eko panoramski vožnji znali tudi svetovati, kako med vožnjo doseči čim nižjo porabo goriva in pri tem vseeno izjemno uživati. Za dodatno zanimivost so obiskovalci lahko občudovali še vozila, ki se znajo kar sama postaviti na prazno parkirno mesto, ter dva starodobnika: prvo Škodino vozilo iz leta 1905, L&K Voiturette, in repliko dirkalnika Audi typ C iz leta 1936.

Prvi dan, ki je bil namenjen najpomembnejšim gostom, sta za kulturni vložek poskrbela Maja Martina Merljak in Uroš Smolej z zabavno dramsko miniaturko na temo ženskega in moškega pogleda na mobilnost, ki jo je napisal Vinko Möderndorfer. Še pred tem so se ? prav tako v duhu ?moški proti ženskam? na progi pomerili športniki Primož Peterka, Miha Pirih, Tadeja Brankovič Likozar in Petra Majdič ter glasbenika Tomi Meglič in Nuša Derenda. Za veliki finale in zabaven konec VIP večera je poskrbel Magnifico s svojim Balcountry Quartetom.

Poslovni poligon Porsche Slovenija je tako zopet navdušil in poskrbel, da se bo o njem še nekaj časa govorilo; generalna direktorja Danilo Ferjančič in Heinz Slesak pa sta obljubila, da ?bo dogodek Poslovni poligon v prihodnjih letih še rasel in ohranjal svojo posebnost v tem, da gostom omogoča, da sami, neposredno, preko lastne izkušnje in hkrati  iz prve roke  spoznajo izjemno široko ponudbo vozil in celovitost storitev, ki jih ponuja Porsche Slovenija.?


Galerija: